İşte NBA'in Başlayacağı Tarih

NBA'in, Martin Luther King Günü'nü (18 Ocak) gelecek sezonun açılış gecesi olarak belirlediği iddia edildi.

22.10.2020-11:36 - (Son Güncelleme: 22.10.2020-11:34) İşte NBA'in Başlayacağı Tarih

Lig kaynaklarının Yahoo Sports'tan Vincent Goodwill'e belirttiği üzere, NBA'in 2021-22 sezonu için Ekim ortasındaki tipik başlangıç tarihine geri dönülmesine vurgu yaptığı belirtildi.

NBA, ilk olarak haziran ayında 2020-21 sezonunun başlangıcı için 1 Aralık'ı hedeflediğini duyurmuş, ancak sonraki raporlar, en geç mart ayına kadar başlamayı düşüneceğini öne sürmüştü.

Goodwill'e göre, bir sonraki sezon, Noel Günü'ne (25 Aralık) daha yakın başlayabilir, ancak her durumda lig, takımlara sezon başlamadan iki ay öncesinde bildirimde bulunacak.

Yaklaşan NBA takvimine göre, 2020 Draftı 18 Kasım'da yapılacak. Serbest oyuncu döneminin başlaması için bir tarih belirlenmese de, NBPA direktörü Michele Roberts olası en son başlangıç tarihinin 1 Aralık civarında olması gerektiğini belirtmişti.

Lig operasyonları üzerindeki finansal sonuçlar, büyük ölçüde (Covid-19) salgınının etkisinden kaynaklarıyor ve lig ofisinin ve NBPA'İN, NBA'in 2020-21 sezonu için maaş sınırını belirlemesi için mevcut toplu iş sözleşmesindeki birkaç değişiklik üzerinde anlaşmasını gerektiriyor.

Her iki tarafın da 30 Ekim'e kadar, mevcut CBA'in (toplu iş sözleşmesi) tamamen feshedilmesi yönünde bir karar alınması halinde diğer tarafa bildirimde bulunma süresi var.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal