İstanbul’un göbeğinde susuz 3 gün geçirdiler: Vatandaş İSKİ’ye isyan etti

İstanbul’da 3 gündür yaşana su krizi vatandaşları isyan ettirdi. Arnavutköy Bolluca ve Mavigöl Mahallerine 3 gündür su verilmiyor. İSKİ’den bir açıklama alamayan vatandaş isyan ederek yardım istedi.

13.09.2023-14:46 - (Son Güncelleme: 13.09.2023-14:53) İstanbul’un göbeğinde susuz 3 gün geçirdiler: Vatandaş İSKİ’ye isyan etti

İstanbul’un göbeği Arnavutköy Bolluca, Mavigöl Mahallelerinde 3 gündür su yok. Bölgede yaşayan su ihtiyaçlarını taşıdıkları damacanalarla karşılamaya çalışıyor. İSKİ’den bekledikleri geri dönüşü alamayan mahalle halkı ise isyan ederek yetkililerden yardım istedi. 

İstanbul’un göbeğinde su krizi

İHA’da yer alan habere göre; Çalışma yapıldığı gerekçesi ile 3 gündür su verilmeyen mahallede yaşayan Hamit Sayılgan, “Ben 30 senedir aynı adreste oturuyorum 3 gündür suyumuz kesildi perişan durumdayız. Çocuklarımız okula gidiyor 3 gündür duş alamıyorlar. Bir tamirat nasıl bu kadar sürebilir biz çok mağduruz. Marketlerden damacanayla su alarak ihtiyaçlarımızı karşılamaya çalışıyoruz. Mahalle muhtarını aradım en son aradığım da saat 12.00’de gelecek dedi şuan saat 13.30 ama hala su yok. Bir damla su akmıyor hatta suyu bırakın boruda su sesi bile yok. Tam 3 gün oluyor su yok daha önceden gidiyordu bir iki saat geliyordu ama bu sefer çok uzun sürdü” dedi. 

Arnavutköy su kesintisi

“İSKİ’nin mühendisi var mimarı var gönderip baksınlar"  

Yine Mahallede yaşayan Mehmet Şakir, “Bizim mahallemizde dünden beri su yok ben 3 defa aradım İSKİ’yi sürekli saati ileriye atıyorlar. Evimizde su yok ihtiyaçlarımızı gideremiyoruz . Biz köyde değiliz ki burası şehir bizim sesimizi duymuyorlar. Bir boru patlamış ama İSKİ’nin mühendisi var mimarı vardır gönderip baksınlar bir patlama oluyor 2 gün su gelmiyor. Bir tek ebn değil bütün komşularımız mağdur şuanda. İşyerleri çalışamıyor çok mağduruz benim arabam yok küçük bidonlarla camiden doldurmaya çalışıyorum. Havalimanına çok yakın bir noktada oturuyoruz ama su yok” Şeklinde konuştu.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal