İstanbul'dan Eskişehir'e Gitti, Üç Aileye Mutant Virüs Bulaştırdı

Eskişehir'de koronavirüs testi pozitif çıkan dokuz vatandaş tedaviye alınırken, temaslı oldukları tespit edilen üç aileden 17 kişiye kaldıkları evlerde karantina başlatıldı. Koronavirüsün mutasyona uğrayan 'mutant virüs' olduğu ve İstanbul'dan gelen bir akrabadan bulaştırıldığı öne sürüldü.

08.02.2021-13:50 - (Son Güncelleme: 08.02.2021-13:50) İstanbul'dan Eskişehir'e Gitti, Üç Aileye Mutant Virüs Bulaştırdı

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesine bağlı Gündoğdu Mahallesi’nde ikamet eden ve birbirleriyle akraba olan yirmi altı kişilik üç aileyi, İstanbul’dan bir akrabaları görmeye gitti. Fakat kısa zaman içerisinde üç aileden dokuz kişinin Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde yapılan kovid-19 testleri pozitif sonuç verdi. Dokuz vatandaş tedaviye alındı. Odunpazarı İlçe Sağlık Müdürlüğü filyasyon görevlileri, on yedi kişinin de temaslı olduğunu tespit etti.

Odunpazarı Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin liderliğinde bir araya gelen Odunpazarı İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Gündoğdu Mahallesi’ndeki Denli, Alkan, Kuyucular ve Ergün Sokak'ta ikamet eden 17 şahsın on gün süreyle karantina altına alınmasına karar verdi.

Cuma gecesi uygulamaya konan karantinada temaslıların ikamet ettiği evlerin girişleri, Odunpazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından güvenlik şeridi çekilerek, giriş ve çıkışlara kapatıldı.

15 Şubat tarihine kadar karantina altında kalacak 17 şahsın ihtiyaçları Odunpazarı Kaymakamlığı tarafında koordine edilen ‘Vefa Sosyal Destek’ toplulukları aracılığıyla karşılanacak.

Koronavirüsün mutasyon geçiren 'mutant virüs' olduğu öne sürüldü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal