ABD'de Mutant Virüs Korkusu! Kasırga Geliyor

Koronavirüs salgını ABD'de yayılmaya devam ediyor. Yüzbinlerce vaka sayısının tespit edildiği ülkede mutasyonlu virüs korkutmaya başladı.

02.02.2021-02:29 - (Son Güncelleme: 02.02.2021-02:29) ABD'de Mutant Virüs Korkusu! Kasırga Geliyor

Geçtiğimiz aylarda İngiltere'de tespit edilen ve dünyaya yayıldığı belirlenen mutant virüs ile ilgili ABD'nin önde gelen epidemiyologlarından Michael Osterholm, daha hızlı yayılan mutant virüsün 6 ila 14 hafta ierisinde ABD geneline yayılabileceği uyarısında bulundu ve 'Bir kasırga geliyor' ifadelerini kullandı.

'HİÇ TECRÜBE ETMEDİĞİMİZ BİR ŞEYİ GÖRECEĞİZ'

Yaşanması beklenen  büyük dalga yüzünden sesimizi yükseltmemiz ve bunu anlamamız gerektiğini düşünüyorum diyen Osterholm, 'Gerçek şu ki, İngiltere'den gelen bu yeni varyantta önümüzdeki 6 ila 14 hafta içinde hızlı bir artış yaşanacak ve eğer bu gerçekleşirse, ülkede daha önce hiç tecrübe etmediğimiz bir şeyi göreceğiz.' değerlendirmesinde bulundu.

Yeni türün ülkede hızla yayılmasından endişe duyduğunu belirten uzman, birinci doz aşının bir an evvel daha çok insana ulaştırılması gerektiğini vurguladı

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin (CDC) 15 Ocak tarihli açıklamasında, Kovid-19'un İngiltere'de ortaya çıkan türünün daha bulaşıcı olduğuna ve ülkede hızla artabileceğine dikkat çekilmişti.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal