İstanbul’da ulaşıma can suyu: Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gayrettepe ile İstanbul Havalimanı arasındaki süreyi 30 dakikaya indirecek olan Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

29.01.2024-12:47 - (Son Güncelleme: 29.01.2024-17:31)

Şehir merkezinden İstanbul Havalimanına ulaşımı daha hızlı ve kolay hale getirmek için 2016 yılında başlatılan Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nın 9’uncu ve son istasyonu olan Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı’nın yapımı tamamlandı.

Hattın açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Bizler 2 günü birbirine eşit olan ziyandadır anlayışına sahip inancın mensuplarıyız. Siyasette de parolamız vatandaşlarımıza kesintisiz hizmet vermektir. Şehirlerin ihtiyaçlarını gidermeyi ana vazifemiz olarak görüyoruz. Millete efendilik olmaz, hizmetkarlık olur.’’ dedi.

Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı

Sabah gazetesinin haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın törende yaptığı konuşmadan satır başları şu şekilde:

Millete tepeden bakanlar siyasette kaybetmeye mahkumdur

‘’Millete tepeden bakanlar, milleti hor görenler, millete karşı kibirli, nobran davrananlar siyasette kaybetmeye mahkumdur. 31 Mart akşamı inşallah bunları da hep beraber göreceğiz. Türk siyasi tarihine göz attığımızda bunun sayısız örneğine şahit olursunuz. Emanetin teslim edildiği nice bakan, başbakan, belediye başkanının siyaset sahnesinin tozlu raflarında unutulup gittiğini görürsünüz. Bu gerçeklerin ışığında kendimizi sürekli hesaba çekiyor, her gece bugün ülkemiz milletimiz için ne yaptık sorusunu kendimize soruyoruz. Geride hayırla, şükranla yad edilecek bir miras bırakmayı arzu ediyoruz. Siyasetin inişli çıkışlı yolculuğunda pek çok zorluk, engel, hukuksuzlukla karşılaştık. Vesayetin gölgesinin ülkemiz karabasan gibi çöktüğü 1990'larda belediye başkanlığı yapmış siyasetçi olarak zorluklar karşısında yılmadık. Millete hizmet sevdamızda aramıza kimsenin girmesini istemedik.

Zorluklara aldırmadan mücadelemizi sürdürüyoruz

Vatandaşımızın içtenlikle söylediği, Allah ondan razı olsun duasını siyasi ve dünyevi hesabın üzerinde görüyoruz. Yolda kalanlardan kesinlikle olmaz. Her kul gibi bizim de eksiğimiz, kusurumuz olabilir. Samimi gayretlerimizle tüm çabalarımıza rağmen bazı hususlar çıkabiliyor. Önümüze hangi engeller çıkarsa çıksın ülkeye ve millete hizmetten asla vazgeçmiyoruz. Zorluklara aldırmadan, bahane aramadan, Türkiye Yüzyılı hedefimiz doğrultusunda sabırla yürümeyi sürdürüyoruz. Bizim nazarımızda 85 milyon vatandaşımızın tamamı oy tercihlerinden bağımsız olarak eşit şekilde hizmete ve hürmete layıktır. 21 yılı aşkın iktidarlarımızın belediyelerimizi siyasi rengine göre ayırmadık. Kampanya dönemi boyunca yaptıklarımızı anlattık, projeleri paylaştık, muhalefetle ilgili eleştirileri açık yüreklilikle dile getirdik. Bu durum İstanbul için de geçerlidir. İstanbul bugün mevcut durumundan çok daha kötüye gitmemişse, bizim elimizi taşın altına koymamızdır.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal