Sakarya’dan heyecanlandıran haber: 15 milyon haneye yetebilecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası’nda şimdiye kadar 23 kuyu kazıldığını dile getirdi ve çıkarılacak olan doğal gazın 15 milyon haneye yetebileceğini belirtti.

29.01.2024-12:24 - (Son Güncelleme: 29.01.2024-17:33)

Türkiye’nin doğal gaz üssü olarak tanımlanan Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi’nde incelemelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Üretimimiz, 2,7 milyon metreküpe ulaşmış durumda. En kısa zamanda bu üretimi 10 milyon metreküpe akabinde de nihai olarak günlük 40 milyon metreküpe çıkarmak ve 15 milyon hanemize doğal gazı buradan tedarik etmeyi hedefliyoruz" dedi.

Sakarya’da 23 kuyu kazıyoruz

Sakarya Gaz Sahası’nda şimdiye dek 23 kuyunun kazıldığına vurgu yapan Bakan Bayraktar, "Üretimimiz, 2,7 milyon metreküpe ulaşmış durumda. En kısa zamanda bu üretimi 10 milyon metreküpe akabinde de nihai olarak günlük 40 milyon metreküpe çıkarmak ve 15 milyon hanemize doğalgazı buradan tedarik etmeyi hedefliyoruz." dedi.

Sakarya Gaz Sahası

3 yıldan az sürede kara ile buluştu

Bakan Bayraktar, yaptığı inceleme gezisinin ardından kış aylarında doğal gaz tüketiminin yoğun olduğu bir dönemde gerçekleştirdikleri ziyaretin önemine vurgu yaparak, "2020 yılındaki keşiften sadece 3 yıl içinde getirdiğimiz Karadeniz Gazı'nın BOTAŞ'ın sistemine bağlı olduğu Filyos lokasyonunda bulunuyoruz. Filyos, gerçekten Türkiye'nin doğal gaz üssü haline geldi diyebiliriz." şeklinde konuştu.

Üretim günlük 40 milyon metreküpe ulaşacak

Çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini ifade eden Bakan Bayraktar, "Bugün itibarıyla üretimimiz 2,7 milyon metreküpe ulaşmış durumda. Ve inşallah en kısa zamanda bu üretimi 10 milyon metreküpe akabinde de nihai olarak günlük 40 milyon metreküpe çıkarmak ve 15 milyon hanemize doğal gazı buradan tedarik etmeyi hedefliyoruz." sözlerini kullandı ve devamında şunları söyledi:

"Dünyanın en hızlı geliştirilen projelerinden biri oldu. 170 km. mesafeden gazı taşıyoruz. Buradan da BOTAŞ'ın sisteminden evlerimize, tüketicilerimize ulaştırıyoruz. İnşallah projeyi önümüzdeki süreçte daha da hızlandırmak suretiyle milletimizin, memleketimizin, sanayimizin, evlerimizin ihtiyacı olan doğal gazın önemli bir kısmını buradan sunmuş olacağız."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal