Uzmanlar bu içeceklere dikkat çekiyor: Dünyanın en zararlı 7 içeceği!

Gündelik yaşantımızın bir parçası olan içeceklerin, ne kadar sağlıklı olduğunu hiç düşündünüz mü? Uzman ekipler bir araya gelerek dünyanın en sağlıksız 7 içeceğini belirledi. Bizlerde sizler için bu içecekleri detaylandırarak haberimizde yer verdik.

29.01.2024-12:03 - (Son Güncelleme: 02.03.2024-17:13) Uzmanlar bu içeceklere dikkat çekiyor: Dünyanın en zararlı 7 içeceği!

Tadını beğendiğimiz lezzetli içeceklerin, zararları hayatımızda adım adım ilerliyor. Uzman ekiplerde bu içeceklerin ayrıntılarını kamuoyuyla paylaşıldı. Bazılarından vazgeçmek kolay olabilirken, bazılarında vazgeçmek güçlük yaşatabilir. İşte detaylar…

Dünya'nın En Zararlı 7 İçeceğinin isimleri!

Kola!

Dünyanın en zararlı 7 içecekleri

Uzmanların yıllardır uyarmasına rağmen su gibi sıkça tüketilen içeceklerin başını çekiyor. Yeni yapılan bir araştırmaya göre günlük içilen, gazlı içecekler uzun vadede alkol kadar karaciğere zarar verdiği yönündedir.

Enerji içeceği

İçinde bulunan yoğun şeker ve kalori kalbe zarar verebilir. Sürekli tüketilmesi halinde ciddi bir şekilde kilo almaya neden olabilir.

Milkshake!

Kalori içeriği ve doymuş yağ asidi açısından en sağlıksız içeceklerden biri milkshake! Uzmanlar özellikle içerisinde çikolatalı dondurma konulan milkshakelerin karaciğer düşmanı olduğu konusunda uyarıyor. Koruyucu madde içerebilen bu içecekler obeziteye neden olan yiyecekler kategorisi olarak kabul ediliyor.

Sıcak çikolata!

Dünyanın en zararlı 7 içecekleri

Zararları arasında şunları saymak mümkündür; yüksek kalori, katı yağ ve şeker oranları nedeniyle obezite ve diş problemleri sağlık riskleridir. Sıcak çikolatada bulunan katı yağların ana kaynağı, kakao pudrasının yerine doğrudan çikolatadan yapılan türlerinde bulunan kakao yağından kaynaklanır. Sütten yapılan sıcak çikolata da çok daha yağ ve şeker içermektedir.

Süt tozu!

Uzmanların ifadelerine göre genel olarak süt tozu, krema, vanilya, fındık, karamel gibi aromalar, tatlandırıcı içeren kahveler vücudumuza zarar verdiğini, kahveye katılan zararlı bileşenler arasında süt tozunun en başta yer aldığını söylüyor. Süt tozunun içerisinde bulunan melamin bileşeni karaciğer yağlanmasına yol açtığı söylenirken, süt tozu kadınlarda dolaşım sistemini bozarak selülit oluşumuna sebep olmaktadır.

Alkollü içecekler!

Dünyanın en zararlı 7 içecekleri

Düzenli olarak tüketilen alkol hem karaciğer hastalıklarına ve en önemlisi de siroza sebep olmaktadır. Uzun süreli alkol kullanımında ise karaciğer işlev görememektedir. Böbreklerde alkolün etkisi altında kalan bir diğer organdır. Sinir sistemi ve beyinde alkolün zararlarından nasibini alır. Alkolün kana karışması ve kontak inhibitasyon sisteminden sorunların yaşanası durumunda kanser hastalığı risi ortaya çıkabilir. Hafıza kaybı ve çeşitli beyin hastalıkları da alkolün zararları arasında olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Mide ve bağırsaklarda kanama, tansiyon hastalıkları, kalbin çalışma düzeninin bozulması da alkolün sağlığa zararları arasında sayabilecek problemlerdir. 

En zararlı 7 içecek!

1-Kola

2- Enerji içeceği

3-Milkshake

4- Sıcak çikolata

5-Yapay meyve suları

6-Süt tozlu kahve

7-Alkol


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal