CHP'den istifa etti! İmamoğlu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun partisi CHP'nin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantıları yapılmadan kendisiyle Ataşehir'de Belediye Başkan adaylığı konusunda yol yürümeme kararını ilettiğini belirtti.

29.01.2024-12:33 - (Son Güncelleme: 29.01.2024-17:23) CHP'den istifa etti! İmamoğlu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu

İlgezdi'nin yazılı açıklamasında ifade ettiğine göre, 41 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi'nde çeşitli görevlerde bulunmuş ve son olarak 3 dönemdir Ataşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütmekte olan bir isimdir. İlgezdi, CHP içindeki görev ve sorumluluklarını gurur ve onur duyarak yerine getirdiğini vurgulamıştır. Ayrıca, İlgezdi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kendisiyle ilgili belediye başkan adaylığı konusundaki kararını sorguladığı anlaşılmaktadır.

İlgezdi’den açıklama

İlgezdi'nin belirttiğine göre, kendisi partisinin kurumsal kimliğini ve hiyerarşisini korumak adına, özellikle Kılıçdaroğlu'nu desteklediği için aday gösterilmediği halde istifa etmiştir. Açıklamalarından anlaşıldığı kadarıyla, İlgezdi, partisinin kurumsal yapısına saygı göstermek ve bu değerlere uygun hareket etmek amacıyla görevinden istifa ettiğini ifade ederek şu açıklamalarda bulundu:

"26 Ocak Cuma günü sabah saat 09.00'da İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu şahsımı makamına davet ederek benimle bir görüşme gerçekleştirdi. Mevkidaşım Sayın Ekrem İmamoğlu, Ataşehir'de belediye başkan adayı olarak benimle yol yürümeyeceği kararını şahsıma ifade etti. Bu kararı bana ilettiğinde partimizin en üst kurulları olan ve aday belirlemede tek yetkili merci olan MYK ve PM henüz toplanmamıştı. Yani Ataşehir ile ilgili bir karar alınmamıştı. Yüzyıllık ulu çınar olan partimizin hukuki işleyişi ve parti kültüründe üst kurullarında karar alınmadan böylesi bir kararı tarafıma tebliğ etmeye mevkidaşım olan bir belediye başkanının görev ve yetkisi yoktur. Bu kararı alacak kurul, MYK ve PM'dir. Buradan soruyorum herkese, İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu, şahsımla ilgili hangi görev ve yetki ile böyle bir karar veriyor ve partimizin üst kurullarının karar alma yetkisini hangi hakla kullanıyor?"

​​​

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal