İstanbul'da ucuz diye kiraladıkları evde ölümden döndüler! 'Biz burayı sıkıntıda olduğumuz için ucuz diye tuttuk, neden bize sıkıntılı olduğunu söylemiyorlar!'

Kartal'ın Kordonboyu Mahallesi Akdeniz Caddesi'nde yer alan 8 katlı apartmanın çatısında dün saat 15.00 sıralarında çökme oldu. Binanın kentsel dönüşüm kapsamına alındığı ancak, henüz boşaltılmadığı belirtildi.

04.07.2022-10:14 - (Son Güncelleme: 04.07.2022-10:14)

İstanbul'un Kartal ilçesinde yer alan bir binanın çatısında dün çökme yaşanırken endişe ve panik hakimdi. Korku dolu anların yaşandığı 8 katlı binanın kentsel dönüşüm kapsamında alındığı fakat henüz boşaltılmadığı ortaya çıktı. Ekonomik anlamda sıkıntıda oldukları için ucuz diye daireyi kiraladıklarını belirten bir bina sakini "Kiraya verirken neden bize sıkıntılı olduğunu söylemiyorlar. Bir de tadilatını biz yaptıracaktık." ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşüm kapsamında

Kartal'ın Kordonboyu Mahallesi Akdeniz Caddesi'nde yer alan 8 katlı apartmanın çatısında dün saat 15.00 sıralarında çökme oldu. Binanın kentsel dönüşüm kapsamına alındığı ancak, henüz boşaltılmadığı belirtildi.

Binadan tahliye edildi

Çatının çökmesinin ardından itfaiye, polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Apartmanın 2'inci katında oturan 85 yaşındaki Ziğniş Yükselen, itfaiye ekipleri tarafından binadan tahliye edildi. Evde kalan köpeğini almak için binaya girmek isteyen bir kadın ise, polis ekipleri tarafından durduruldu. Ancak apartman sakinlerine evcil hayvanlarını almaları için kısa süre izin verildi.

Binadan tahliye edildi

"Neden bize sıkıntılı olduğunu söylemiyorlar"

Yaşanan korku dolu anlardan sonra bir bina sakini, "Biz burayı sıkıntıda olduğumuz için ucuz diye tuttuk. Bize kiraya veren insanlar, sağlam, raporları var dediler. Şu anda biz o kadar mağduruz ki. İçerideki eşyalarımızı da geçtik, canımız tehlikede. Kiraya verirken neden bize sıkıntılı olduğunu söylemiyorlar. Bir de tadilatını biz yaptıracaktık. Allah razı olsun, yan binanın yöneticisi; 'Bu binalarda her an yıkım tehlikesi var, yaptırmayın' diyerek bizi uyardı. Bugün önce sesler geldi, sonra acayip bir yanık kokusu oldu. Herhalde bizim evde elektrik falan çalışıyor, ondandır dedim. Sonra dışarı bir baktım polisler evi boşaltın dedi. Bizi boşalttık" ifadelerine yer verdi.

"Hiçbir şey yok ortada"

Bina sakinlerinden Abdullah Bark, "Dışarı çıktık, koştuk. Allah'tan kimseye bir şey olmadı. Zaten yıkılan yer, daha önce de yıkılmıştı. Sonradan yama yapılmış, şimdi tekrar düşmüş. Şu an mahkeme aşamasında. Kimi imza vermiş kimi vermemiş. Proje alanı yapmışlar daha hiçbir şey yok ortada" ifadelerine yer verdi.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal