Avcılar'da korku dolu anlar! Kontrollü yıkım sırasında bina çöktü: Faciadan dönülen anlar kameralara yansıdı!

İstanbul Avcılar'da korku dolu anlar yaşandı. Kentsel dönüşüm kapsamında 5 katlı bir bina yıkım çalışmaları esnasında çöktü. Çevredekilerin ölümden döndüğü çökme anı ise saniye saniye kameralara yansıdı.

22.03.2022-13:29 - (Son Güncelleme: 22.03.2022-15:09)

İstanbul,Avcılar’da kentsel dönüşüm kapsamında yıkım çalışmaları yapılıyordu. Çalışmalar sırasında 5 katlı bir bina, kolonlarının patlamasıyla çöktü. Çevredeki vatandaşların faciadan saniyelerle kurtulduğu anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı.

Depremde hasar görmüştü

Yaşanan korkunç olay, geçtiğimiz Pazar günü Avcılar Merkez Mahallesi Denizköşler Caddesi'nde meydana geldi. Aktarılan bilgilere göre, 60 daire ve 20 işyerinin yer aldığı 5 katlı bir bina, 2019 yılının Eylül ayında merkez üssü Silivri olan 5.8 büyüklüğündeki depremde hasar görmüştü. 

Başvuru üzerine yapılan inceleme çalışmalarının ardından binanın kolonlarında çatlak ve çürükler tespit edildi. Yaklaşık 50 yıllık binanın kentsel dönüşüm sürecinde boşaltılarak yıkılması için tebligatlar yapıldı. İlgili ekipler 3 aylık boşaltma işlemlerinin ardından binanın kontrollü yıkımı için Pazar günü bir yıkım çalışması başlattı. 

Facianın eşiğinden dönüldü

Kontrollü yıkım esnasında kolanları bir anda patlayan bina büyük bir gürültüyle çöktü. Çökme sırasında paniğe kapılan vatandaşlar ve yoldan geçen sürücüler, büyük bir korku yaşadı. Vatandaşlar can havliyle olay yeri yakınından kaçtı. Yaşanan çökme sırasında binanın yakınında kalabalığın olmaması nedeniyle facianın eşiğinden dönüldü. Çökme sırasında trafiğe düzenleyen işçinin son anda kaçması da kameraya yansıdı. Binanın bir anda çöktüğü anlar ise bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Çöken binanın enkazı kazı alanını çeviren demir paravanı da devirerek yola düşerken büyük bir toz bulutu ortaya çıktı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal