İstanbul'da Sahte Banknotla İş Adamını Dolandırdı

İstanbul'da Nijeryalı bir kişi, üzeirnde geçersizdir ibaresi olan 80 bin dolarlık sahte banknot ile Türk iş adamını dolandırdı.

16.09.2021-13:37 - (Son Güncelleme: 16.09.2021-13:37) İstanbul'da Sahte Banknotla İş Adamını Dolandırdı

Gelen bilgiye göre üç yıldır karşılıklı ticaret yaptıkları Nijerya uyruklu şahısa, yurt dışına gıda ürünleri ihraç eden Türk iş adamı son alışverişlerinde 100 bin dolar karşılığında 20 ton ekmek mayası sattı. Akıllara durgunluk veren olayda yüklü bir meblağda mayayı satın alan Nijerya uyruklu şahıs 20 bin dolar kaparo ücreti aldı. 

Daha öncesinde de Nijerya uyruklu şahısla ticaret yaptıkları bilgisini veren Türk iş adamı güvenerek paranın geri kalan 80 bin dolarını 13 Eylül’de teslim almak üzere anlaştılar. Paranın geri kalanının teminatı sağlamak için geçtiğimiz pazartesi günü Bakırköy Kartaltepe Mahallesindeki bir kafede ikili bir araya geldi. 

ÜÇ YILDIR TİCARET YAPIYORLARDI DOLANDIRDI

Buluştukları kafede anlaştıkları gibi kalan 80 bin doları Türk iş adamı aldı ve Nijerya uyruklu adama güvendiği için paraları kontrol etmeden çantasına koydu. Bir müddet sonra çantasına koyduğu banknotlar halindeki paraları inceleyen Türk işadamı, üzerinde geçersizdir ibaresi bulunan 80 bin dolarlık sahte banknotlarla karşılaştı. Üç yıldır ticaret yaptıkları kişi tarafından dolandırıldığını fark eden ve bu nedenle şaşkına dönen iş adamı polise giderek şikayetçi oldu.

NİJERYA UYRUKLU ŞAHIS KISA SÜREDE YAKALANDI

Gelen ihbar üzerine Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Emniyet güçleri kısa sürede Nijerya uyruklu şahsı yakaladı. Şahsın üzerinden 802 adet sahte dolar çıktı.

SERBEST BIRAKILDI

Karakoldaki işlemlerin tamamlanmasının ardından Nijerya uyruklu şahıs adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal