Instagram'dan Dolandırıcılık Uyarısı

Bilişim Hukuku Derneği Başkanı Kürşat Ergün Instagram kullanıcılarını dolandırılma konusunda uyardı. Instagram hesabınız eğer işletme hesabıysa dolandırılma ihtimaliniz yüksek.

09.09.2021-15:23 - (Son Güncelleme: 09.09.2021-15:23) Instagram'dan Dolandırıcılık Uyarısı

Bilişim Hukuku Derneği Başkanı Kürşat Ergün Instagram işletme hesaplarının dolandırıcılık faaliyetine maruz kalması durumunda kullanıcılara uyarıda bulundu. Kürşat Ergün yaptığı açıklamada ‘Böyle bir durumla karşılaşan Instagram işletme sahipleri, vakit kaybetmeksizin konuyu Instagram kurumsal iletişiminden Instagram yönetimine ve takipçilerine bildirmeli, savcılığa veya en yakın kolluk birimine müracaat etmelidir’ diyerek kullanıcıları uyardı. Ayrıca kullanıcılar siber dolandırıcılığa karşı da uyarıldı.

DOLANDIRILDIĞINIZI FARK ETTİĞİNİZDE DURUMU INSTAGRAM YETKİLİLERİNE MUTLAKA BİLDİRİN

Bilişim Hukuku Derneği Başkanı Kürşat Ergün ayrıca Instagram da işletme hesabı bulunan kullanıcıların böyle bir durumu fark etmeleri halinde vakit kaybetmeden yetkililere başvurulması gerektiğini vurgulayarak ‘Son dönemde ise dolandırıcılar Instagram işletme hesaplarını hacklemekte ve Derneği'mize de bu minvalde çok sayıda mail ve telefon gelmektedir. Bireysel Instagram kullanıcıları dolandırıcılık faaliyetine maruz kaldıkları durumlarda dolandırıcılık faaliyetini gerçekleştirenler Türk Ceza Kanunu'nda tanımlanan bilişim sistemine girme ve sistemi engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme' suçundan sorumlu olmakta ve yargılamaları yapılmaktadır’ dedi. Kürşat Ergün son olarak da kullanıcıların sosyal medya hesaplarını kullanırken gizlilik koşullarına son derece dikkat etmesi gerektiğini hatırlattı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal