Uygun Kira Tuzağıyla Dolandırıyorlar

Pandemiyle birlikte hızla artan kira fiyatları beraberinde fırsatçıların iştahını kabarttı. Uzmanlar ise birkaç noktaya dikkat çekip tuzağa düşülmemesi konusunda uyarıyor.

28.08.2021-13:45 - (Son Güncelleme: 07.09.2021-15:09) Uygun Kira Tuzağıyla Dolandırıyorlar

Özel Haber|Rabia Uzunağaç

Kiralık evlerin fiyatları enflasyon ve pandemi etkisiyle birlikte tavan yaptı. Yeni normallerle birlikte okulların açılması, evliliklerin artması da kirayı artıran etmenler oldu. Hızla artan kira fiyatları, talebin yüksek olması vatandaşın ev bulmasını oldukça zorlaştırıyor.


KAPARO TUZAĞI

Uygun fiyatlı ev tuzağı kuran dolandırıcılar kiracıların evi kiralayabilmesi için ya kapora vermesi ya da toplu kira ödemesi gerektiğini söylüyor. Eş değer evlere göre çok uygun fiyatlı ev yakaladığını düşünen kiracı ise toplu ödeme yapmayı kabul ediyor. 6 aylık veya 12 aylık kirayı peşin ödeyen kiracı yeni evini bulduğunu düşünürken aslında dolandırılmış oluyor.

EVE ÇOK TALEP VAR, EV SAHİBİ PEŞİN İSTİYOR YALANI

Emlakçı görünümlü dolandırıcılar en çok “eve çok talep var” yalanını kullanıp kaparo talep ederek vatandaşı dolandırıyor. Çok uygun fiyatla sunulan evlerde ise “ mal sahibi uygun fiyat yazdı, bir yıllık kirayı peşin istiyor” yalanını söylüyor. Uygun fiyata ev bulduğunu düşünen vatandaş ise hiç düşünmeden bir yıllık kirayı peşin olarak ödüyor.


ÖDEMELERİ BANKADAN YAPIN

Uzmanlar ise ne amaçla olursa olsun vatandaşın ödemeleri banka üzerinden yapması gerektiğini aksi taktirde mağduriyetlerin artacağını dile getiriyor. Ayrıca muhakak kendini emlakçı diye tanıtan kişilere para ödemeden kimlik ve gördüğü evi kiralamaya yetkisi olduğunu gösterir bir vekaletname sorması gerektiğini dile getiriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal