İstanbul'da polis ekipleri ve vatandaşlar arasında kentsel dönüşüm gerginliği!

Kentsel dönüşüm çalışmaları sebebiyle polis ve vatandaş arasında gerginlik yaşandı. Yasal sürede evlerini tahliye etmeye direnen vatandaşların bu tutumu üzerine elektrik , su ve doğalgazları kesildi.

07.06.2022-17:02 - (Son Güncelleme: 07.06.2022-17:02)

Beyoğlu Fetihtepe Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları sebebiyle gerginlik yaşandı. Yasal sürede evlerini tahliye etmeye direnen vatandaşların bu tutumu üzerine elektrik , su ve doğalgazları kesildi. Evden çıkmak isteyemeyen vatandaşalar direnmeye devam etmeleri üzerine polis ile aralarında arbede yaşandı. Yaşanan arbede içerisinde bir binanın camından polisin üzerine su döküldü.

Polis ekipleri vatandaşların direnişiyle karşılaştı

İstanbul, Beyoğlu Fetihtepe'de kentsel dönüşüm için çalışmalar devam ediyor. Çalışmaların devamında çevrede oturan vatandaşlar evlerini terk etmedi. Hukuki süreç içerisinde evlerini terk etmeyen vatandaşların elektrik, su ve doğalgazı kesildi. Mahalleye gelen polis ekipleri, evlerini terk etmeyen vatandaşların tepkileriyle karşılaştı. Polis güçleri ile vatandaşlar arasında arbede yaşandı. Mahallede bulunan bir binanın penceresinden polise su döküldüğü görüldü. Yaşanan olaylar esnasında bazı vatandaşlar araçların altına geçerek yolu trafiğe kapatmaya çalıştı. Bunlar yaşanırken bir vatandaş fenalaşarak yere yığıldı. Çevredekilerin ihbarı üzerine fenalaşan vatandaş hastaneye kaldırıldı.

Polis ekipleri vatandaşların direnişiyle karşılaştı

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal