Kentsel dönüşüm seferberliğinde yeni dönem! Evi geri dönüşüme girenlere destek yağmuru geldi! Yeni düzenlemeler resmi Gazete'de yayınlandı

Evi geri dönüşüme girecek olanların dikkatine. Kentsel dönüşüm için çalışmalar hız kazandı. Yapılan düzenlemelerle beraber binlerce kişi ev sahibi olmaya hazırlanıyor. Evi geri dönüşümüne giren vatandaşlara tanınan kira desteği ya da banka kredi imkanları üzerine artık iki destek de mümkün. Geri dönüşüm evlerinde verilen imkanlar hakkında detaylar haberin devamında

05.06.2022-12:53 - (Son Güncelleme: 05.06.2022-12:53) Kentsel dönüşüm seferberliğinde yeni dönem! Evi geri dönüşüme girenlere destek yağmuru geldi! Yeni düzenlemeler resmi Gazete'de yayınlandı

Riskli yapımların yenilenmesi için Kentsel Dönüşüm seferberliği tüm hızıyla devam ederken sürecin hızlanması için yeni düzenlemeler gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama üzerine Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmenlik hak sahiplerinin destekleri ön plana çıkardı. İşte geri dönüşüm de hak sahibi olanlara verilen destekler hakkında yeni yürütmelik haberimizde

Kentsel dönüşüm yardımları

Kentsel Dönüşüm için yeni düzenleme

1-“Dönüşümde bir ‘riskli yapı’ bir de ‘riskli alan’ var. Riskli yapı için karot alınıp tespit yapılıyor. Riskli alan Cumhurbaşkanlığı kararı ile açıklanıyor. Eskiden mevzuatta sadece ‘riskli yapı’ ifadesi kullanılıyordu. Bu düzeltilerek tüm dönüşüm projeleri destek kapsamına alındı. Alan bazlı dönüşümde de vatandaş yardım alabilecek.

2-Dönüşümde hak sahibi vatandaş kira yardımı ve kullanılan banka kredilere verilen faiz desteğinden aynı anda faydalanamıyordu. Şimdi her iki destekten faydalanabilecek. Bunun için bir yönetmelik üzerinde çalışıyoruz.

3-Gecekonduda yaşayan vatandaş da kira ve faiz desteğinden faydalanabilecek. Dönüşüm alanında bizim yaptığımız projeden ev alırken, ya da kendi evini yaptırmak istediğinde kredi çekerse faiz desteği verilecek.”

Bakanlık hangi destekleri veriyor?

- Riskli yapıda olan konutların yıkımında hane sahiplerine aylık, kiracılara ise kira yardımı yapılmaktadır. Yapılacak destek tutarları ise illere göre değişiklik göstermektedir.

-2022 Şubat ayında yapılan düzenlemeyle beraber faiz destekli kredilerde limit yüksekliğine gidildi. 200 bin TL'lik dönüşüm kredisi 400 bin TL'ye çıkarıldı.

- Kentsel Dönüşüm adına çekilecek kredilerde yıllık baz 400 puana kadar destek verecektir.

-Vatandaşlar müteahhitle kat karşılığı anlaşma yaparak evini kendi dönüştürürse %18 KDV yerine %1 KDV ödemesi yapacaktır. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal