İstanbul'da genç kadını canice katleden Can Göktuğ Boz davasında yeni gelişme!

İstanbul’da katil Can Göktuğ Boz tarafından canice katledilen Başak Cengiz cinayetinde yeni bir detay ortaya çıktı. Buna göre katilin avukatı bile söz konusu şahsa güvenmiyor.

10.05.2022-11:34 - (Son Güncelleme: 10.05.2022-15:02) İstanbul'da genç kadını canice katleden Can Göktuğ Boz davasında yeni gelişme!

İstanbul Ataşehir'de genç mimar Başak Cengiz'i samuray kılıcıyla korkunç bir şekilde katleden Can Göktuğ Boz'a kadınların sokakta yürüyebilme hakkına sahip olduğuna dikkat çekilerek verilen cezada "tasarlayarak öldürme" suçundan hüküm verilmemesine acılı aile ve Bakanlık itirazda bulundu. "Kolay olacağı düşüncesiyle kadın hedef seçti" şeklinde söylenerek “tasarlama” suçunun oluştuğu belirtilirken bir istek de caninin avukatından geldi. 

Boz'un avukatı, resmen müvekkiline güvenmediğini belirterek, "Müvekkilimizce başkalarının yaşam hakkına dönük müdahalelerin yaşanmaması için cezaevinde gerekli önlemler alınmalı." ifadelerini kullandı.

İstanbul'da genç kadını canice katleden Can Göktuğ Boz davasında yeni gelişme!

Can Göktuğ Boz'un samuray kılıcı ile 9 Kasım 2021 tarihinde Ataşehir'de vahşice öldürdüğü Başak Cengiz'in ölümüyle alakalı "canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme", "silahla tehdit" ve "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'una muhalefet" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet, 5 sene hapis ve bin lira adli para cezasına çarptırılan Boz'un cezasına itiraz geldi.

Başak Cengiz'i vahşice öldürmüştü

Can Göktuğ Boz'un dışarıda bir kadın aradığı, görünmemek için gizli gizli ilerlediği, bir süre boyunca arkasından yürüdüğü biçimindeki ifadesi anımsatılarak suçta 'tasarlama' olgusu oluştuğu ifade edildi. "Mahkeme ceza verirken suçta kullandığı bıçağın vahim niteliği nazara alınarak artırım yapılmalıydı. Adli para cezası da düşük belirlendi" cümleleri kullanıldı.

Kadın hedef seçti pusuda bekledi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ise yine Cengiz ailesiyle benzer şekilde sanığın korkunç ifadesinin altını çizdi. Can Göktuğ Boz'un o gün birisini öldürmekte kararlı olduğunu, kolay olacağı fikriyle kadını hedef aldığı anlatılan dilekçede, "Samuray kılıcını çantasına koyarak pusuda bekledi" cümleleri bulundu.

Olaydan daha önce katilin internetten birçok bıçak, kılıç, delici alet satın aldığı ve bu sayede “tasarlama” suçunun olduğu ifade edildi.

İstanbul'da genç kadını canice katleden Can Göktuğ Boz davasında yeni gelişme!

60 santimlik kılıç vurgusuyla yeni karar talebi

Bakanlık olayın dehşetinin de bulunduğu dilekçede, "Sap kısmı 20, kesici kısmı 60 santimetre uzunluğunda samuray kılıcını seçti. Böylece hedefinin kendisine karşı koyma ihtimalini en aza indirmeyi hedefledi" cümlelerini kullanarak kararın kaldırılıp yeni karar verilmesini istedi. Bir talep de sanık avukatından geldi. Boz'un avukatı müvekkilinin canice eylemi için, "Yargılamaya konu eylem toplum tarafından infial yaratmış ve medyada yankı bulmuştur." açıklamalarına yer verdi.

Bu durumun cezaevinde yer alan personel, tutuklu ve hükümlülere etki edeceğini iddia ederek, "Müvekkilimizin yaşam hakkına veya müvekkilimizden başkalarının yaşam hakkına dönük müdahalelerin yaşanmaması için gerekli önlemler alınmalı" ifadelerini kullandı.

Öte yandan mahkemeye sunduğu dilekçenin cezaevine gönderilmesini talep etti.

Tarık Bulduk
tarikbuldk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal