İstanbul'da kar felaketi yaşanırken tatilde olan Ongun'un parasının kaynağı hala belli değil!

İstanbul’da yoğun kar yağışı olduğu dönem İsviçre'de kar tatilinde olan İBB Sözcüsü Murat Ongun'un kayak tatilinin parasını nasıl ödediğine net bir yanıt veremedi.

10.05.2022-11:05 - (Son Güncelleme: 10.05.2022-11:05) İstanbul'da kar felaketi yaşanırken tatilde olan Ongun'un parasının kaynağı hala belli değil!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanı Murat Ongun, İstanbul’da yoğun kar yağışı devam ederken yaptığı İsviçre ve Milano tatilinin hesabını veremedi. Söz konusu tatili inceleyen İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Kontrolörleri, Murat Ongun ve eşi Gözdem Ongun’un harcama giderini ortaya koydu. Son 5 senede 1 milyon 227 bin 428 lira kazanç elde eden çift, bu gelirden daha fazla harcama yapmış. Beylikdüzü Belediyesi’nde görev yaptığı süre içerisinde zorunlu olmasına rağmen mal bildirimi yapmayan Ongun, 2022’de verdiği beyanda taksitini ödediği evin bildiriminde bulunmamış. Ongun ailesinin hesabına gönderilen bazı paraların kaynağı ise bilinmiyor.

İstanbul'da kar felaketi yaşanırken tatilde olan Ongun'un parasının kaynağı hala belli değil!

İnceleme bitti tablo vahim

İstanbul’da Ocak ayında meydana gelen kar esareti esnasında Murat Ongun’un aynı günlerde İsviçre’de olduğu ortaya çıkmıştı. Courchevel’de kayak tatilinde olan Ongun’un masrafları nasıl karşıladığı birçok vatandaş tarafından merak edilmişti. Bu tartışmalar üzerine İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Kontrolörleri inceleme yürütmüştü. Söz konusu incelemede çarpıcı sonuçlar olduğu ortaya çıktı.

7 gün dedi tatil uzadı!

Yapılan incelemeler doğrultusunda, Ongun kayak otellerinin en pahalı olduğu sömestr tatili zamanında (23-30 Ocak) 4 kişi 7 gecelik rezervasyon yaptırdı. Bunun için Ongun’un eşine ait hesap üzerinden 107 bin 547 lira ödeme gerçekleştirildi. Fakat tatil planlandığı gibi 7 gece sürmedi. Ongun ve ailesi tatile rezervasyonun başlangıç tarihinden bir gün önce 22 Ocak’ta Milano’da başladı. Türkiye’ye geri döndüğü zaman ise rezervasyonun bittiği 30 Ocak değil 2 Mart oldu. Yani Ongun ve ailesinin tatilini nerede yaptığı ve ücretinin nasıl karşılandığı tam olarak bulunmadı. Kontrolörler, planlanandan uzun geçirilen vakti Ongun’a sordu ancak net bir yanıt olmadı.

İstanbul'da kar felaketi yaşanırken tatilde olan Ongun'un parasının kaynağı hala belli değil!

Gerçek fiyat daha pahalı

Ongun olayının cereyan ettiği günlerde kendini, “Uludağ tatilinden daha ucuz” şeklinde açıklamıştı. Fakat bu iddia gerçek çıkmadı. Kontrolörler uyarınca yapılan incelemede Ongun ailesinin tatilini geçirdiği Les Arcs Panorama tesisinde kayak turizminin en ucuz olarak bilinen Nisan ayında bile 4 kişinin 7 gecelik rezervasyon ücretinin 148 bin lira olduğu tespit edildi. Tesisin kayak sezonundaki fiyatının yaklaşık 400 bin lirayı bulduğu ifade ediliyor.

Tarık Bulduk
tarikbuldk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal