İstanbul'da film sahnelerini aratmayan operasyon! 9 kilo altını çaldılar!

Fatih'te bulunan bir kuyumcuyu soyarak 9 kilo altın çaldılar. Soygunu gerçekleştirdikten sonra kaçan şüpheliler Küçükçekmece'de bir eve saklandılar ve çaldıkları altını eritmeye başladılar.

01.06.2022-12:13 - (Son Güncelleme: 01.06.2022-12:13)

Polis soygunu gerçekleştiren şüphelilerin aracını tespit etmesiyle şüphelilerden biri polise ateş açtı. Özel harekat polisleri, ateş açan şüpheliyi etkisiz hale getirirken diğer 3 kişide yakalanarak gözaltına alındı. Film sahnelerini aratmayan olay çevrede bulunan vatandaşlar tarafından anbean cep telefonu kamerasına kaydedildi. 

9 kilo altını alarak olay yerinden kaçtı

Yaşana bu olay dün saat 10.20'de meydana geldi. Fatih'te bir kuyumcuya ait araca 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde iki şahıs tarafından silahlı soygun yapıldı. Soyguncular araçta bulunan iki bavul dolusu 9 kilo altını alarak olay yerinden kaçtı. Yaşanan olayın üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri inceleme başlattı. Güvenlik kamerasından edinilen bilgiler ile aracın plakası ve şüphelilerin kimleri belirlendi. 

9 kilo altını alarak olay yerinden kaçtı

Şahıs yaralı halde yakalandı

Yürütülen geniş kapsamlı çalışmaların ardından soygun sırasında kullanılan aracın  Küçükçekmece ilçesi Kanarya Mahallesi Doktor Sadık Ahmet Caddesi üzerinde terk edilmiş halde bulunduğu bilgisi aktarıldı. Özel harekat polislerinin düzenlediği operasyonda Celal G. (33), K.A. (25), A.B.K. (19) ve F.D. (31) isimli şahıslar altını eritme çalışmalarını yürütürken iş üzerinde yakalandılar. Silahla karşılık veren şüphelilerden M.F.Y. (23) özel hareket polislerinin müdahalesiyle etkisiz hale getirdi. Şahıs yaralı halde yakalandı.

Polise ateş ettiler

Film sahnelerini aratmayacak düzeyde olan olayın görgü tanığı Alican Akut, konuyla ilişkin açıklamalarda bulundu. Akut, “Biz fırındaydık bir anda baktık silah sesleri geldi. baktık hemen fırının yan tarafından adamlar kaçıyordu, polisler peşindeydi. Polise ateş ettiler, onlar da polise ateş etti, aşağı atlarken polis, onu vurdu. Vurduktan sora diğerleri buraya baskın yaptı. Aslında spotçu güzel bir insandı, bir şeyi yoktu, onu kelepçeyle götürdüler. İki üç kişi de kaçtı” ifadelerini kullandı.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal