İstanbul Beykoz'da akılalmaz soygun: Yöntemleri film sahnelerini aratmadı

İstanbul Beykoz'da, film sahnelerini aratmayan bir soygun yaşandı. 4 hırsız, kuyumcudan çuvalla altın çaldı. Yöntemleri ise herkesi şaşırttı.

05.05.2022-12:48 - (Son Güncelleme: 05.05.2022-13:13)

İstanbul Beykoz, Kavacık Mahallesi, Orhan Veli Kanık Caddesi'ndeki kuyumcuda 27 Nisan 2022 tarihinde akılalmaz bir hırsızlık yaşandı. Sabah dükkana gelen işyeri sahibi E.D., kepengin açık olduğunu ve içerideki malların çalındığını gördüğü anda hemen polisi aradı. Olay yerine gelen çok sayıda polis ekipleri hırsızların işyerinin kepenginin uzaktan kumanda frekansını tespit ederek, yaptıkları uzaktan kumanda ile kolayca açtıklarını belirledi.

Güvenlik kameraları tarafından anbean kaydedilen hırsızlıkta şüphelilerin kepengi açarak içeri girmeleri daha sonra vitrinde bulunan ziynet eşyalarını çaldıkları net bir şekilde gözükmekte. Şüphelilerin vitrinden çaldıklarını bir çuvala koyarak hızla olay yerinden uzaklaştıkları tespit edildi.

Hırsızlık Büro Amirliği tarafından olayla ilgili yürütülen soruşturmada polis şüphelilerin olayda kullandıkları otomobili takip ederek şüphelilerin kimliklerini tek tek tespit etmeyi başardı.

Küçükçekmece ve Bağcılar'da 6 ayrı adrese yapılan operasyonda İsmail H.Ç.(25), Serkan Ç.(36) Ertuğrul Ö.(38) ile Kübra Y.(23) gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan şüphelilerin daha önceden defalarca polis tarafından gözaltına alındıkları kayıtlara geçti.


4 şüpheli gözaltına alındı

Polisin yapmış olduğu soruşturma doğrultusunda, daha önceden de meydana gelen 14 ayrı işyeri hırsızlığının failleri olduğunu tespit ettiği şüphelileri, işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk etti.

Şüphelilerden 3'ü tutuklandı, Kübra Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyon sırasında şüphelilerle aynı evde kalan ve haklarında aranma bulunan 4 şüpheli de gözaltına alındı.

Bu kişilerle birlikte bir miktar uyuşturucu madde, ruhsatsız tabancalar ele geçirildi.

Şüpheliler Rıdvan D.(23), Adem G.(19), Anıl S.(21) ve Serkan K.(23) çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.


İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal