İstanbul'da ekmeğe zam! İstanbul’da ekmek kaç lira oldu? 2022 Temmuz İstanbul ekmek fiyatları

İstanbul Ticaret Odası (İTO), kendisine bağlı fırınlarda 210 gramlık ekmeklerin fiyatlarına zam yapıldığını açıkladı. İstanbul’da ekmeğe zam geldiği haber vatandaşı üzerken ‘’İstanbul’da ekmek kaç lira oldu?’’ sorusu araştırılıyor. İşte 2022 Temmuz İstanbul ekmek fiyatları...

13.07.2022-17:44 - (Son Güncelleme: 13.07.2022-18:12)

Artan maliyetler sebebiyle geçtiğimiz haftalarda ekmeğe zam yapılacağının sinyallerini veren İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul’daki yeni ekmek fiyatlarını belirlemek üzere ODA’nın Temmuz ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Meclis’te yapılan oylama sonucunda İstanbul Ticaret Odası (İTO), kendisine bağlı fırınlarda 210 gramlık ekmeklerin fiyatlarına zam yapıldığını açıkladı. Vatandaşlar ise bu haber üzüntü ile karşılarken İstanbul’daki ekmek fiyatlarının güncel hali için internete yöneldi. 

İstanbul’da ekmek kaç lira oldu?

İstanbul Ticaret Odası (İTO), 2022 Temmuz İstanbul ekmek fiyatlarını açıkladı. Mecliste yapılan oylamanın sonucuna göre  "1 kilogram ekmek fiyatı azami 19,05 TL'yi geçmemek kaydıyla 210 gram ekmek için 4 TL olacak" şeklinde hazırlanan Azami Ekmek Fiyat Tarifesi kabul edilmiş oldu.

İstanbul ekmek fiyatları

Yapılan zam ile beraber İstanbul’da ekmeğe yaklaşık yüzde 33 oranında zam yapıldı. Ekmeğin kilogram fiyatı daha önceki zamla 14.28 TL olmuş, 230 gramlık bir ekmek ise 3 TL’den satışa çıkarılmıştı. Fakat resmi olarak açıklanan ekmek fiyatı 4 TL olsa da İstanbul’un bazı kesimlerinde 5 TL’den satışa sunulan ekmekler de görülüyor.

Rabia Uzunağaç
rabiauzunagacc@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal