Dolar kaç lira oldu? Dolar yükselecek mi? Dolar bugün kaç lira oldu?

Dolar kurunda ki yükseliş devam ederken vatandaşlar bugün ki değerini araştırmaya başladı. Dolar üzerinde ki yükselişin ne kadar devam edeceği ve kaç liraları göreceği merak konusu olurken araştırmalar da sıklık kazandı. Peki, dolar bugün kaç lira? Dolar ne kadar daha yükselecek? İşte detaylar haberimizde yer almaktadır

13.07.2022-10:16 - (Son Güncelleme: 13.07.2022-11:32) Dolar kaç lira oldu? Dolar yükselecek mi? Dolar bugün kaç lira oldu?

Dolar üzerinde ki oklar sürekli olarak yön değiştirirken dün yükselişte olduğu görülürken günü 17,26 seviyelerinde tamamladı. Yeni güne de yükselişte başlamasıyla beraber dolar kuru güncel olarak 17,31 üzerinden işlem görmektedir. Bunun üzerine dolar artacak mı, dolar ne kadar yükselecek? sorularına yanıt aranmaya başlandı. Dolar kurunda ki yükselişe dair detaylar...

Euro ve sterlinde son durum 

Aynı zaman içerisinde euro yüzde 0,3 azalışa geçerek 17,49 seviyelerinde yerini aldı. Sterlin ise yüzde 0,7 değer kaybederek 20,66 üzerinden işlem görmektedir. Dolar üzerinde ki durmak bilmeden artış devam ederken yapılan araştırmalar üzerine dolar endeksi 107,7 ile son 20 yılın zirvelerine ulaştı. 

Resesyon riski korkulduğu kadar güçlü olmayabilir 

ABD Merkez Bankası konu hakkında açıklamalarını yaparken değerlendirmeleri üzerinden resesyon riskinin korkulduğu kadar güçlü olmayacağının altını çizdi. İlk olarak durumun stabil hala gelebilmesi için enflasyonun kontrol altına alınması gerektiği bildirildi.

Dolar kaç lira?

Analistler, tarafından incelemelerin yapılmasıyla beraber bugün istihdam raporunun açıklanacağını ve yatırımcıların odak noktası üzerinden ilerleme kaydedileceği belirlendi. İşsizlik oranlarının düşük seviyelerinde olmasıyla Merkez Bankası, enflasyonla mücadele üzerinden agresif şahin politikalarına devam etmesinin yararına olacağını duyurdu. 

Piyasalarda son durum 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, yıl sonu Tüketici Fiyat Endeksi'ndeki (TÜFE) artış beklentisi yüzde 69,94 olarak gerçekleşti. Analistler, veri gündeminde bugün ayrıca ABD'de toptan eşya stokları olduğunu belirterek, teknik açıdan dolar endeksi için 110,8'in direnç, 107,1 ve 105'in seviyelerine geldiği belirlendi. 

Rabia Uzunağaç
rabiauzunagacc@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal