İstanbul'da dört yıldır tamamlanamayan metro inşaatı isyan ettirdi: "Neyim var neyim yok kaybettim"

25 yıldır Yenibosna'da esnaflık yapan lokanta işletmecisi Murat Başaran, işletmesinin önünde yapılan metro çalışmaları nedeniyle 4 yıldır yaşadığı sıkıntıları anlattı.

29.07.2022-10:31 - (Son Güncelleme: 29.07.2022-10:31) İstanbul'da dört yıldır tamamlanamayan metro inşaatı isyan ettirdi: "Neyim var neyim yok kaybettim"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi  tarafından yapımı devam eden Ataköy-İkitelli metro istasyonunun entegre çalışmaları nedeniyle Yenibosna 29 Ekim Caddesi, 4 yıl önce kısmen trafiğe kapatıldı. Ancak çalışmalarına başlanan metro istasyonu inşaatı çeşitli gerekçelerle bitirilemedi.

"Neyim var neyim yok kaybettim"

25 yıldır Yenibosna'da esnaflık yapan lokanta işletmecisi Murat Başaran, işletmesinin önünde yapılan metro çalışmaları nedeniyle 4 yıldır yaşadığı sıkıntıları anlattı. İBB'ye defalarca müracaat ettiğini ve bir sonuca varamadığını dile getiren işletmeci Başaran, "4 yıldır burada neyim var neyim yok kaybettim. Bu tozu görüp de masadan kalkan müşterim çok oldu. İnsanlar burada yemek yerken yemeğine toz geliyor. İnsanlar da ister istemez rahatsız olup kalkıyor. Bir gün bile gelip siz burada esnaflık yapıyorsunuz biz sizi zora sokuyoruz. Bizim sizin için yapabileceğimiz bir şey var mı diye bir yetkili hiç sormadı. 4 yıldır burada neyim var neyim yok kaybettim.

"4 yıldır bitmedi"

Kamu hizmeti diyorlar ben de kamu hizmeti yapıyorum. Bizim haklarımızı savunacak kim var. Bu çalışma 2019 yılının Mayıs ayında bitecekti. 4 yıldır bitmedi. Çevredeki esnaflar da zarar görüyor. Benim istediğim şu buraya gelip çalışma ortamını bir görsünler. Ona göre karar versinler" dedi.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal