İstanbul kaderine teslim! Metrolardaki aksaklıklardan sonra Çözüm Noktası'ndaki arıza bile haftalardır giderilemiyor

Toplu taşımalardan tutun metroların merdiven ve asansör arızalarından bıkmış olan İstanbullu Çözüm Noktası'nda sorunlarına çare ararken orası da arızalandı. İşte haberin detayları...

19.07.2022-09:14 - (Son Güncelleme: 19.07.2022-09:50)

Kadıköy’de yer alan İBB Çözüm Noktası’nın kapılarının 3 haftadır arızalı olduğu bilgisi öğrenildi. Öte yandan kapı tamir edilmeyince personel çözümü ise kapıya “Kapı arızalıdır. Lütfen elinizle açıp kapatınız” yazısı asarak buldu.

Diğer yandan Hilal Demir adındaki engelli bir vatandaş, ocak ayı içerisinde sosyal medya hesabından yayınladığı videoyla, CHP yönetimindeki İBB'ye isyan etmiş ve T4 Topkapı-Mescidi Selam tramvay hattının Vatan istasyonundaki asansörlere yönelik harekete geçilmesini talep etmişti.

Sorunun üzerinden neredeyse aylar geçtikten sonra konu tekrar gündeme getirildi. Medyada yer aldığı halde İBB yönetimi çözüm bulma yönünde hiçbir şekilde adım atmadı. Demir ise, sosyal medya hesabından yeni bir video daha yayınlayarak duruma olan tepkisini tekrar dile getirdi.


‘’Bu asansörleri bir yıldır kullanamıyor olacağım’’

Ayrıca 25 Ocak tarihinde konuyla ilgili yetkili bir isimle görüştüğünü ve kendisine asansörlerin 15 Haziran tarihine kadar kapalı kalacağının aktarıldığını dile getiren Demir, "Bugün 16 Temmuz 2022. Verdikleri tarihin üzerinden bir ay geçti. Bu asansörleri bir senedir kullanamıyor olacağım" şeklinde konuştu.


‘’Bu konunun çözüme kavuşmasını istiyorum’’

Arızalı olan iki asansörün aylardır neden yapılmadığına cevap arayan Demir, "Aynı anda 10 metro yaptığını söyleyen İBB nasıl oluyor da iki tane asansörü aylardır tamir edemiyor ben anlamıyorum. Bence o reklam panolarına iki asansörü aylardır yapamadıklarını da yazsınlar" diye söyleyen Demir, "Ben artık hiçbir yetkiliden telefon almak istemiyorum, bu konunun çözüme kavuşmasını istiyorum" şeklinde ifade etti.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal