İstanbul'da başlatılıp dünyaya ulaşan Teravih Treni oyununun son durağı Ayasofya Camii oldu!

Küçük çocuklara namazı ve camiyi sevdirip tanıtmak için İmam Mahmut Eroğlu’nun İstanbul'da başlattığı Teravih Treni'nin son adresi Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi oldu. İnsanın içini ısıtan görüntüler kaydedildi.

02.05.2022-15:52 - (Son Güncelleme: 02.05.2022-16:20)

İmam Mahmut Eroğlu'nun, İstanbul'da yaptığı "Teravih Treni" oyunu, Filistin asıllı Amerikalı ünlü model Bella Hadid'in kendi sosyal medya hesabında paylaşmasından sonra tüm dünyaya yayılmıştı.

Ramazan'ın son günü Ayasofya Camii'nde yapıldı

Miniklerin meraklı bakışlarla beraber oyunu şüphesiz herkes tarafından beğenildi.

Teravih treni nasıl ortaya çıktı?

Diyanet İşleri Başkanlığının "Ailece Camiye" isminde başlattığı kampanyayla, 2 yıldır Kovid-19 salgını sebebiyle evlerde kalan aileleri camilere davet ettiklerini hatırlatan Eroğlu, aileleriyle camilere gelen miniklere de süt ve çikolata ikram ettiklerini söyledi.

Eroğlu, "Ramazanda da teravih namazına aileleriyle birlikte çocuklar gelince ve ciddi bir çocuk kalabalığı oluşunca biz her akşam bu çocuklara bu ikramları yaparken onlarla bir oyun yapalım ve zihinlerinde güzel kalsın, camiyi tanıtalım ve aynı zamanda bir eğitim treni olsun diye konuştuk. Adını Teravih Treni koyduk." dedi.

İstanbul'da başlatılıp dünyaya ulaşan Teravih Treni oyununun son durağı Ayasofya Camii oldu!

Dünyada konuşuldu

Mahmut Eroğlu, bu güzel olayın büyük kesimlere ulaştığını belirtti ve şöyle dedi:

"Güzel bir farkındalık oluştu. Çocuklar camiyi sevdi ve bu iş dalga dalga hala dünyada konuşulmaya devam ediyor. Balkan ülkelerinde her akşam, oradaki imamların bu treni yaptıklarını biliyoruz. Demek ki güzel bir gönüllere dokunma hareketi yapmışız. 2-3 gün öncesine kadar Cezayir'de gündem olduğunu biliyoruz. Bangladeş Cumhurbaşkanı'nın paylaştığını biliyoruz. Dünyaca ünlü Filistinli modelin paylaştığını biliyoruz. Yani bu tren, bizim kontrolümüzden çıktı. Millete ve ümmete mal oldu. İşte şu anda da tren Londra'da, Luton'da. Millet varlığımızın olduğu her yerde bu sembolik hareket çocuklarımızın zihninde güzel tohumlar, izler bırakarak cennete doğru devam edecek. Son durak, bu pırıl pırıl gençlerimizle cennette buluşmak."

Çocuklar camiyi tanıdı

Eroğlu, bu oyunla çocukların camiyi ve birçok dini kavramı tanıdığını belirterek "Hem eğlence treni, hem eğitim treni hem de teravih treni. Trenimiz çok yönlü. İnşallah böyle güzel trenlerimiz kıyamet zamanına kadar devam etsin." ifadelerini kullandı.

Tarık Bulduk
tarikbuldk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal