Mescid-i Aksa’da 100 binler Cuma namazını ve teravih namazını eda etti!

İsrail güçlerinin haksız baskılarını devam ettirdiği Kudüs’te dün yüzbinlerce Müslüman önce Cuma namazını ardından akşam da teravih namazını eda etti.

23.04.2022-09:09 - (Son Güncelleme: 23.04.2022-09:39)

Mescid-i Aksa’da 100 binler Cuma namazını ve teravih namazını eda ettiHer sene Ramazan ayında tekrar eden İsrail zulmü bu sene de devam ediyor. Ramazan aynı boyunca İsrail’in baskısından kurtulamayan Filistinliler, Ramazanın üçüncü Cuma namazını kılmak için işgal altında bulunan Mescid-i Aksa'ya adeta koştu. Aksa'ya gelen binlerce Müslüman, İsrail askerinin olduğu yerlerde büyük bir kalabalık oluşturdu. Cuma namazından önce bir Filistinli Müslüman Kubbetu's Sahra Camisi'nin üzerine çıkarak Filistin bayrağını astı. Cuma namazının ardından da binlerce Müslüman İsrail’in haksız işgal ve baskısına karşı sloganlar söyledi. 

Mescid-i Aksa’da 100 binler Cuma namazını ve teravih namazını eda etti

Teravih namazında binlerce Filistinli

Cuma namazını yüz bini aşkın Müslümanın kıldığı Mescid-i Aksa’da Teravih namazına da büyük bir akın vardı. Sayıları 150 bine dayanan binlerce Müslüman teravih namazında birleşti. Filistin’in birçok farklı şehrinden gelen Müslümanlar hep birlikte Mescid-i Aksa’da namazlarını eda etti.

150 bin kişi Cuma namazı kıldı

İsrail güçleri ise Aksa'nın avlusunda olan ve her yaş grubundan insanın bulunduğu cemaate İHA ile göz yaşartıcı gaz bombası attı. Söz konusu bombalar sonucunda birçok Müslüman yaralandı. Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, yaklaşık 150 bin kişinin cuma namazını Aksa'da kıldığını belirtti. 


ABD’den YPG zulmüne sansür

Amerika Birleşik Devletleri yönetimi, terör örgütü YPG/PKK'nın ismini anmadan, muhalif Kürtlerden oluşan Suriye Kürt Ulusal Konseyi'nin (ENKS) ofislerine yapılan saldırılardan "derin endişe duyduğunu" belirtti. ABD'nin Suriye Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesabından bir açıklama yapıldı ve bu saldırı kınandı. ENKS açıklamasında, "PYD'nin halkımıza karşı yürüttüğü korkutma politikası, bize karşı güç kullanan bu örgüte destek olan koalisyon güçleri ve ABD'nin gözü önünde yaşanıyor." açıklamaları yapıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal