İstanbul'da Banka ATM'sine ve Emniyet Aracına Saldırı Düzenleyen Terörist, Tükürük Örneğinden Yakalandı!

İstanbul’da bulunan 7 bankanın ATM’sini bir polis aracını molotof atarak yakan terörist, MİT ve İstanbul polisinin titiz çalışmaları yakalandı. Şüpheliden alınan tükürük örneği, şüphelinin yapılan saldırıdan faili olduğunu ortaya çıkardı.

24.01.2022-09:34 - (Son Güncelleme: 24.01.2022-09:54) İstanbul'da Banka ATM'sine ve Emniyet Aracına Saldırı Düzenleyen Terörist, Tükürük Örneğinden Yakalandı!

Geçtiğimiz yıllarda İstanbul’da 7 bankanın ATM’sine ve bir polis aracına yönelik molotoflu saldırı düzenlendi. Polis olayın ardından kapsamlı şekilde soruşturmasını sürdürdü. MİT ve İstanbul emniyetinin birlikte yürüttüğü çalışmalarda olayın faili olduğu tespit edilen şüpheli yakalandı. Tutuklanarak ceza evine gönderilen Mehmet E. hakkında 120 yıla kadar hapis cezası isteniyor. 


Olayla ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında PKK terör örgütüne ait bir eylemde 22 şüpheli gözaltına alındı. Öte yandan gözaltına alınan şüpheler arasında daha öncede adı bu tür olaylara karışmış olduğu istihbaratının alınması üzerine DNA profil karşılaştırması için tükürük örneği alındı. 

ŞÜPHELİYİ TÜKÜRÜK NUMUNESİ ELE VERDİ

İstanbul’da bulunan 7 bankanın ATM’sini bir polis aracını ateşe vererek yakan terörist, MİT ve İstanbul polisinin titiz çalışmaları yakalandı. Şüpheliden alınan tükürük örneği, şüphelinin yapılan saldırıdan faili olduğunu ortaya çıkardı.


Şüphelilerden alınan tükürük numuneler üzerinde yapılan incelemelerle 7 banka ATM’si ve bir polis aracına molotof saldırısı düzenleyen kişinin PKK’nın yaptığı bir eylemde adı karışan Mehmet E., isimli teröristin yaptığı belirlendi. Olay yerinden alınan numunelerle tükürük örneği aynı çıkan şüpheli hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. 

DNA KARŞILAŞTIRMASI AYNI ÇIKTI

Öte yandan 7 banka ATM’si ve bir polis aracına düzenlenen Molotof saldırısında olay yerinde bulunan şüphelinin yüzünü gizlemek için kullandığı bez parçası üzerinden de incelemeler yapıldı. Adli Tıp Kurumu ‘nun inceleme altına aldığı bez parçası ile şüphelilerden alınan tükürük örneği arasında bağlantısı bulunan kişinin Mehmet E. isimli şüpheli olduğu ortaya çıktı. 

120 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan olayla ilgili soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli Mehmet E., hakkında kamu malına zarar vererek korku ve endişeye sebep olma, ‘Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olmamakla Birlikte Örgüt Adına Suç İşleme' ve 'Mala Zarar Verme’ suçlarından 120 yıla kadar hapis istemi cezasıyla yargılanacak. Davanın ise ilerleyen zamanlarda İstanbul ağır Ceza Mahkemesinde görüleceği bildirildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal