Meral Akşener'in 'Erdoğan'ın Teröristbaşı Öcalan'ı Serbest Bırakacağı' İddiasına AK Parti'den Çok Sert Tepki

HDP ile ortaklığını sürekli inkar eden İP Başkanı Meral Akşener büyük bir arsızlık örneği gösterdi. İşte tüm detaylar...

20.01.2022-12:20 - (Son Güncelleme: 20.01.2022-14:40) Meral Akşener'in 'Erdoğan'ın Teröristbaşı Öcalan'ı Serbest Bırakacağı' İddiasına AK Parti'den Çok Sert Tepki

Akşener, Başkan Erdoğan'ın, teröristbaşı Öcalan'ı serbest bırakma amacı olduğunu iddia ederek 'Arzu ettiğin hesabı kesmesi için İmralı'ndakini çıkarmanın peşindeysen orada duracaksın; sakın ha, sakın ha, sakın ha!' söylemlerinde bulundu. Millet İttifakı çatısı altında CHP'nin güdümünde terör partisi HDP ile kolkola giren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener akılalmaz bir pişkinliğe imza attı.


EDİRNE'DEKİ EN BÜYÜK HESABI İMRALI'DAKİNE VERECEK

Akşener karalamaya yönelik bir iddiada bulunarak Başkan Erdoğan'ın, teröristbaşı Öcalan'ı serbest bırakma amacında olduğunu iddia etti. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Başkan Erdoğan'ın, Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yönelik, "Edirne'deki en büyük hesabı İmralı'dakine verecek" ifadesine yanıt verdi.


'Sayın Erdoğan bu memlekette eğer bir hesap kesilecekse onu yüze Türk yargıcı kesmelidir. Makamının ciddiyetinin farkına var ama. Seçilmiş cumhurbaşkanıyım diye vaka satarak geziyorsun ama AKP Genel başkanlığı fikrinden anlayışından kurtulamadın gittin kardeşim. Bu ülkenin cumhurbaşkanı böyle abuk sabuk konuşamaz kendine gel' diye konuşan Meral Akşener, şunları söyledi:

'Başka oyunlar peşindesin. Seni şimdiden uyarıyorum, eğer arzu ettiğin hesabı kesmesi için İmralı'ndakini çıkarmanın peşindeysen orada duracaksın. Sakın ha, sakın ha, sakın ha! Böyle bir ahmaklığa böyle bir hainliğe yeltenirsen karşında bizi bulursun. Bu memleketi senin seçim kazanma hırslarına yedirmeyiz.' açıklamalarında bulundu.


AK PARTİ'DEN ÇOK SERT TEPKİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Akşener'e Twitter hesabından şu sözlerle tepki gösterdi:

İyi Parti Genel Başkanı Sn Akşener'in partisinin grup toplantısında CUMHURBAŞKANIMIZ hakkında sarfettiği sözleri kınıyoruz. Sn Cumhurbaşkanımıza karşı kullanılan bu sözler asla kabul edilemez.

Cumhurbaşkanımız gerek başbakanlığı döneminde gerekse şimdi devletimizin başı olarak teröre karşı en güçlü mücadelenin verilmesinin arkasındaki iradedir. İnsanlığın ve milletimizin düşmanı teröre karşı en güçlü ve tavizsiz mücadele Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sürmektedir.

SİYASİ AHLAK İLKELERİNE AYKIRIDIR

Sn Meral Akşener'in 'teröristbaşının serbest bırakılacağını' iddia edip, ardından Cumhurbaşkanımıza ve Cumhur ittifakına saldırması ise siyasi iftiradan başka birşey değildir. Devletin başına bu şekilde iftira atmak, en temel siyasi ahlak ilkelerine aykırıdır.

Herkes Cumhurbaşkanımızın terörle mücadele iradesinin, ne teröre ne de teröristlerin başlarına geçit vermeyeceğini bilir. Cumhur ittifakı bu bu konuda tavizsizdir. Bunun dışında birşeyi iddia etmek sadece ve sadece siyasi iftiradır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal