İstanbul'da 15 Bin Taksiye Kamera İle Denetim Kararı!

İBB Meclisi tarafından toplu ulaşım araçlarının denetlenmesi için önemli bir karar alındı. İBB Meclisi tarafından, 15 Temmuz Şehitler Otogarı’na denetim merkezi kurulması kararı verildi.

17.09.2021-15:52 - (Son Güncelleme: 17.09.2021-17:09) İstanbul'da 15 Bin Taksiye Kamera İle Denetim Kararı!

En başta 15 bin takside i-taksi uygulamasına geçilecek. Taksilerin hepsine iç ve dış kamera takılarak yolcu ve sürücü sorunları günün her saatinde denetlenmiş olacak.

İ-TAKSİ UYGULAMASININ YÖNETİMİ İSPARK'TAN ALINDI

İBB Meclisi, şehirdeki taksi sorununa çözüm üretti. İ-taksi uygulamasını geliştirerek denetimleri sıklaştırma kararı alarak, i-taksinin yönetim yetkisini İSPARK’tan çekti. Yönetim yetkisi, Toplu Taşıma Denetim Merkezi’ne verildi. İBB Meclisi’nde gündem olan toplu taşıma sorununa ilişkin, 15 Temmuz Şehitler Otogarı’nda kurulmuş olan Taksi Yönetim Merkezi’nin aktif hale geçirilmesi kararı verildi.

15 BİN TAKSİYE KAMERA SİSTEMİ İLE DENETİM

İlk başta i-taksi zorunluluğu olan bütün taksilere kamera entegre edilecek. 24 saat Taksi Yönetim Merkezi’nde çalışan operatörler ise taksinin iç ve dış kameraların kontrolünü gerçekleştirecek. Bunun yanında, taksideki sistem, görüntüleri kayıt altına alacak. Taksilere ilişkin bir şikâyet olduğunda ise anlık kamera takibi yapılacak veya kayıtların incelemesi yapılacak. i-taksi uygulaması ile GPRS’ten taksilerin nerede bulunduğu, hızı, boş veya dolu olduğu gibi bilgiler merkeze iletilmiş olacak. Kamera sistemi kısa zamanda bütün toplu taşıma araçlarına konmuş olacak. Aynı denetim sistemi onlara da uygulanacak.

TAKSİCİLER İSTEDİKLERİ UYGULAMAYI KULLANABİLECEK

İBB Meclisi’nde yeni taksi yönetim uygulamalarına da izin verildiğini belirtildi. İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan duruma ilişkin, ‘Bu meclis kararıyla, isteyen şirket ve firmaların taksi yönetim uygulaması ve yönetmesine, İBB’nin taksi yönetim sistemine entegre olmaları şartıyla izin verilmiş oldu. Yani belediyeden lisans almak koşuluyla farklı şirketler, farklı uygulamaları kullanabilecek. Taksiciler de istedikleri uygulamayla çalışabilecek. İBB’nin sistemine entegre olan tüm taksiler izlenebilecek’ açıklamalarını yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal