İstanbul'da Taksi Krizi Bitmek Bilmiyor!

İstanbul’un taksi problemi bir türlü çözülebilmiş değil. Taksiciler bu sefer de kısa mesafeye gitmemek için ısrarcı davranıyor. Vatandaşlar ise bu duruma isyan ediyor.

14.09.2021-09:16 - (Son Güncelleme: 14.09.2021-10:19) İstanbul'da Taksi Krizi Bitmek Bilmiyor!

İstanbul’da taksi derdi bitmiyor. Taksi şoförleri yasağa rağmen sigara içmeye ve yolculara kaba davranışlarda bulunmaya devam ediyorlar. Yolcular ise durumdan şikayet ediyor. Son zamanlarda özellikle yolcu seçen taksi şoförleri ortaya çıktı. Turist yoğunluğunun olduğu Eminönü, Beşiktaş ve Mecidiyeköy gibi semtlerde taksi bulmak neredeyse imkansız bir hal aldı. Taksi şoförü kısa mesafe gitmek istemeyerek yolcuyu taksiden indirdi.

Bir diğer vaka ise Bakırköy’de yaşandı. Pusette bebeğiyle taksi beklemekte olan aileyi şoför kısa mesafe olduğu için araca almadı. Bunun yerine daha fazla ücret alabilmek sebebiyle turistleri aracına aldı. Kendisini yetkili kişilere şikayet edeceğini söyleyen aileye ise ‘İstediğin yere şikayet et’ dedi.

VATANDAŞLAR ŞİKAYETÇİ

Vatandaşlar, taksicilerin olumsuz tutumlarından şikayetçiler. Taksiciler sahillerdeki mekanlarla anlaşarak aldığı her müşteriden 50 TL ücret alıyor. Kısa mesafe ücreti 15 lira olmasına rağmen taksiciler, kısa mesafe yolcusunu kabul etmiyor.

Bozuk parası olmadığını söyleyerek para üstü vermiyorlar, ayrıca AVM çıkışlarında özellikle turistleri almaya çalışıyorlar. Bunun yanında, taksimetredeki tutarı, turistlere dolar cinsinden ödetme çabasına giriyorlar. 

ŞİKAYET EDİLECEK YERLER 

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, yolcuların şikayetleri için bir iletişim hattı oluşturdu. Vatandaşlar 444 15 23 numaralı telefondan sorunlarını dile getirebilecekler. Bunun yanında yolcular, İBB'nin Beyaz Masa desteğine 153 numaralı iletişim hattını arayarak şikayetlerini iletebilirler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal