Erdoğan'dan BM Genel Kurul'unda 'Adil Bir Dünya' Çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yazdığı ''Daha Adil Bir Dünya Mümkün'' kitabından mesajları 19-22 Eylül'de yapılacak olan 76.BM Genel Kurulu'nda iletecek.

14.09.2021-09:15 - (Son Güncelleme: 14.09.2021-09:15) Erdoğan'dan BM Genel Kurul'unda 'Adil Bir Dünya' Çağrısı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK), ''Dünya 5'ten büyüktür'' sözleriyle BM 74'üncü Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir doktrin ortaya koymuştu. 

Erdoğan, 19-22 Eylül tarihlerinde yapacağı New York ziyaretinde yazdığı ''Daha Adil Bir Dünya Mümkün'' kitabından mesajları dünyaya aktaracağı öğrenilirken 76'ıncı BM Genel Kurulu'nda dünyadaki eşitsizliğin bitmesine yönelik açıklamalarda ve önerilerde bulunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 76'ıncı BM Genel Kurulu'nda gerçekleştireceği konuşmasında mülteci konusuna da değinmesi bekleniyor. 

ERDOĞAN'IN BM GENEL KURULUNDA VERECEĞİ MESAJLAR

76.BM Genel Kurulu'nda Afganistan, Libya ve Suriye'de gelişen olaylar hakkında da önemli mesajlar verilecek. Verilecek mesajlar dünyanın yakın kadrajında olacak. Erdoğan'ın bu kapsamda yenilikçi mesajlar vereceği tahminler arasında yer alıyor.

TÜRKİYE'NİN MÜLTECİ SORUNU PLANINA SICAK BAKILIYOR

Dünyayı yakından ilgilendiren mülteci konusu 76.BM Genel Kurul'unda değinilecek olan önemli başlıklar arasında yer alacak. Türkiye'nin Suriyeli göçmenler için onurlu, güvenli ve gönüllü geri dönüşlerine yönelik yol haritasının da olumlu sonuç vermeye başlamasının görülmesinin ardından uluslararası toplumun plana eskisinden daha sıcak baktığı bilgisine ulaşıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal