11.06.2021-15:56 (Son Güncelleme:15.01.2022-12:45)


1

ACARLAR LONGOZU, SAKARYA

ACARLAR LONGOZU, SAKARYA

Acarlar Longozu her ne kadar İstanbul’a 204 kilometre olsa da İstanbul’dan bambaşka bir aurası var. İstanbul’dan yola çıktıktan sonra iki buçuk saatte varılabilen Acarlar Longozu, ülkemizdeki sınırlı sayıda kalan longoz ormanlarından biridir. Acarlar Longozunda kamp yapabileceğiniz gibi günü birlik bir seyahat de planlaya bilirsiniz. Ayrıca kampçılar için de oldukça elverişli olan ormanı öğleden önce ziyaret edecekleri nilüfer çiçekleri karşılıyor. Ekim ve Kasım aylarında muhteşem manzaralarıyla ziyaretçilerini karşılayan Acarlar Longozu yaz aylarında yemyeşil bir yapıya bürünüyor. Sevdiklerinizle uzun yürüyüşler yaparak doğanın keyfini çıkarabilirsiniz.



2

KIYIKÖY, KIRIKLARELİ

KIYIKÖY, KIRIKLARELİ

İstanbul’a yalnızca 2 saat uzaklıktaki Kırklareli’nin Vize ilçesine bağlı Kıyıköy, hoftasonu tatili için oldukça ideal. Şehrin stresini atmak isteyenler için elverişli bir tatil bölgesi olan Kıyıköy’de yapılabilecek en popüler aktivitelerden biri trekking olacaktır. Balık tutmayı veya denizde vakit geçirmeyi sevenler için oldukça ideal bir noktadır. Ayrıca bölgedeki Aya Nikola Manastırı’nı ziyaret ederek tarihi yerinde yaşayabilirsiniz. Kalkan balığının meşhur olduğu Kıyıköy’e İstanbul’dan kalkan direk otobüslerle ulaşabilirsiniz.



3

GÖLYAZI, BURSA

GÖLYAZI, BURSA

Antik dönemlerden itibaren kendini dış etkenlere karşı koruyabilen Bursa’nın Gölyazı bölgesi, İstanbul’un kalabalığından sonra tatilcilere çok iyi gelecektir. Köy hayatı ve organik yaşantıyı özleyenlerin tercih edebileceği Gölyazı, hem günübirlik hem de hafta sonu tatili için ideal BİR SEÇİM. İstanbul’a sadece birkaç saat uzaklıktaki Gölyazı’da yapılabilecek en güzel şey foto safiri yapabilir ve Ulubat Gölü’ndeki adalara düzenlenen turlara katılabilirsiniz. Yeşili doğası ve masmavi gölü ile Gölyazı, tatilcilerin çok beğeneceği bir tatil beldesidir.



4

ABANT GÖLÜ, BOLU

ABANT GÖLÜ, BOLU

İstanbul’a 2-3 saat mesafedeki Abant Gölü, Milli Park statüsünde. Ziyaretçilerini her mevsim bambaşka bir güzellikle karşılayan Abant Gölü, tek başına kafa dinlemek isteyenlerin ve kalabalık arkadaş grubuyla tatil planı yapanların ilk tercihleri arasında yer alıyor. Yaz mevsiminde bambaşka bir doğaya bürünen Abant Gölü’nde Karadeniz’in tertemiz havası da tatilcileri İstanbul’un boğuk havasını unutturacak nitelikte. Bölgede Abant Gölü dışında Samandere Şelalesi ve Akyakalar gibi ek çok görülebilecek güzel yerler de var. Abant Gölünde Karadeniz’in tertemiz havasını soluyarak bisiklet turları ve orman gezileri yapabilirsiniz. Ayrıca Abant Gölüne günübirlik gidebileceğiniz gibi Hafta sonu da Abant’ın güzel manzaralı bungalov evlerinde kalabilirsiniz.



5

KAZ DAĞLARI, ÇANAKKALE-BALIKESİR

KAZ DAĞLARI, ÇANAKKALE-BALIKESİR

İstanbul’a birkaç saat uzaklıkta hafta sonu vakit geçirmek için en uygun yerlerden biri de Kazdağı Milli Parkı. Sarıkız Türbesi, Zeus Atları, Zeytinyağı Müzesi, Darıdere Tabiat Parkı Kaz Dağlarında gezilebilecek yerlerden sadece bazıları. Ayrıca gezmek yerine sakinliğin ve temiz havanın tadını çıkarmak isteyenler için oldukça elverişli bir bölge. Uzun doğa yürüyüşleri yaparak bedeninizi ve ruhunuzu dinlendirebilirsiniz. Ayrıca zayıflama ve yoga gibi çeşitli kamplara da katılabilirsiniz. İstanbul’a yaklaşık olarak beş buçık saatlik uzaklıkta olan Kaz Dağlarına hava yoluyla ulaşabilirsiniz. Kaz Dağlarına ulaşmak için Balıkesir Koca Seyit Havalimanı’na gelip buradan araç kiralayarak Kaz Dağlarını keşfe ve tatilinize başlayabilirsiniz.



6

GÖKÇETEPE KÖYÜ, EDİRNE

GÖKÇETEPE KÖYÜ, EDİRNE

Türkiye’nin tarih kokan şehirlerinden biri olan Edirne İstanbul’dan gelecek tatilciler için en uygun noktalardan bir tanesi. Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı olan Gökçetepe Köyü İstanbul’a yakın olduğundan dolayı hafta sonu tatil yapmak isteyenler için en ideal tatil mekanlarından biri. Akdeniz ve Ege sahillerini aratmayan denizi ve sahili ile son yıllarda en çok tercih edilen yerlerden biri. Gökçetepe Köyünde bol oksijen depolayabileceğiniz gibi yemyeşil ormanlarında da yürüyüş yapabilir ve tertemiz sahillerinde denize girebilirsiniz. Kampçıların da uğrak noktası olan Gökçetepe Köyü İstanbul’a üç saatlik mesafede bulunuyor. Sıcak Haziran ayında Saros Körfezinin serin sularında vakit geçirebilirsiniz.



7

YALOVA

YALOVA

Hem tarihi hem de doğal güzelliğiyle İstanbul'a çok yakın ama kendi sakinliğini koruyan Yalova, ulaşım olarak da en güzel kaçış noktalarından biri. Yalova'ya Pendik ve Yenikapı'dan 45 dakika - 1 saat içerisinde ulaşabiliyorsunuz. Üstelik feribotlar her gün saat başında bulunuyor. Yalova'da doğal alanları ziyaret edebilir ve müthiş Cumhuriyet tarihine tanıklık edebilirsiniz.



8

AVŞA ADASI, BALIKESİR

AVŞA ADASI, BALIKESİR

Avşa Adası küçük bir turizm şehri görünümündedir. Ada Eğlence Turizminde çok büyük ilerleme kaydetmiş ve adı çok bilinen eğlence merkezleriyle yarışır hale gelmiştir. Gecenin ışıklarını gündüze bağlayan adada 24 saat eğlencenin keyfine doyamayacaksınız. Üstelik ada sadece bir feribot uzaklığınızda yer alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR