İstanbul İçin Tsunami Uyarısı

İstanbul’da Marmara Denizi ile kıyısı olan ilçelerde sahillere tsunami tahliye yolu tabelaları koyuldu.

09.09.2021-12:37 - (Son Güncelleme: 09.09.2021-14:21) İstanbul İçin Tsunami Uyarısı

İstanbul denize kıyısı olan yerlere depremden sonra yaşanacak olan olası bir tsunami tehdidine karşı vatandaşların tahliye edilebilmesi için tabelalar yerleştirildi.

İSTANBUL’DA DEPREM SONRASI TSUNAMİ TEHLİKESİ VAR

Tsunami tahliye yolu tabelalarının koyulmasının ardından Prof. Dr. Şükrü Ersoy açıklamalarda bulundu. Ersoy açıklamasında 'Geçmişte Marmara Denizi 'inde meydana gelen depremler İstanbul ve çevresini hep etkilemiştir. Bu depremlerle birlikte tsunami gerçeğini de ifade etmek gerekiyor. Son 2 bin yıl içerisinde 30'un üzerinde tsunami var. İstanbul'da Küçükçekmece, Büyükçekmece, Bakırköy, Ataköy, kısmen Zeytinburnu ve Topkapı'ya yakın semtler tsunamiye yatkın yerler’ diye konuştu diyerek tsunaminin tıpkı deprem gibi İstanbul’un gündeminde yer alması gerektiğine vurgu yaptı.

DEPREM SONRASI TSUNAMİ TEHLİKESİNE KARŞI VATANDAŞLAR DOĞRU BİR ŞEKİLDE TAHLİYE EDİLMELİ

Prof. Dr. Ersoy açıklamasına  ‘Marmara Denizi'nde tsunami olacağını biliniyordu ancak sakınım planları yoktu. Yani, tsunami tehlikesi gerçekleşirse vatandaşların ve yetkililerin ne yapacağı bilinmiyordu. Pasifik'teki dalga yüksekliği Türkiye'de görülmez. Bizde, tsunami dalga boyu birkaç metre olur. Tsunamide ilk dalga genellikle centilmen dalgadır. Bu dalga yıkıcı değildir, ardından gelen ikinci ve üçüncü dalga çok yıkıcı olabilir. Hem dalga geldiğinde, hem çekildiğinde kıyıda tahribat oluşabilir. Ama bizler nasıl davranacağımızı bilirsek tsunamiden zarar görmeye biliriz’ diyerek deprem sonrasında insanların denize kıyısı olan alanlardan güvenli bir şekilde tahliye edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal