İstanbul Havalimanı'ndan Gurur Veren Başarı, Avrupa'nın En İyisi!

İstanbul Havalimanı salgın döneminde yaptığı başarılı çalışmalar sonucunda Avrupa'nın en iyi havalimanı seçildi.

28.10.2021-09:09 - (Son Güncelleme: 28.10.2021-09:36)

İstanbul Havalimanı salgın döneminde yaptığı başarılı önlemler, erişilebilirlik ve havalimanı kalitesinden dolayı Avrupa'nın en iyi havalimanı seçildi.

Oylama yolu ile yapılan seçimde en iyi havalimanı seçilen İstanbul Havalimanı, Kovid-19 döneminde zorlu bir sınav vermişti. Alınan önemler doğrultusunda, Avrupa'nın yolcu sayısında en büyük havalimanı olması ve yatırımlarını yavaşlatmadan devam ederek, kanıtladığı kurumsal dayanıklılığıyla sektörün en prestijli ödüllerinden ikisinin daha sahibi oldu.

İSTANBUL HAVALİMANI'NIN BAŞARISI KANITLANDI

İstanbul Havalimanı tasarım, erişilebilirlik, ve engelli insanlara sağladığı kolaylıklar sonucunda ACI'nın "Erişilebilir Havalimanı" ödülüne layık görüldü. İstanbul Havalimanı  Hem kara hem de hava tarafında oluşturulan özel yolcu noktaları, görüntülü çağrı merkezi gibi teknoloji hizmetleri ile dikkat çekti.

İSTANBUL HAVALİMANI GÜVEN KAZANMAYA DEVAM EDİYOR

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu yaptığı açıklamalarda salgının ilk yılında günde 200 bin yolcuya hizmet verdiklerini belirtirken, bu sayının her geçen gün arttığını vurguladı. Kadri Samsunlu sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Uçuşların yapılamadığı, sadece kargo uçuşları ve tahliye operasyonlarının devam ettiği bir dönemde, 'Ne yapalım, şartlar bu' demedik, yerimizde durmadık. Yolcularımızı daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde karşılayabilmenin, çalışanlarımıza güvenli iş ortam sunabilmenin yollarını aradık. İnsanlara eski uçuş alışkanlıklarını geri kazandırmak için öncü çalışmalara imza attık, güven inşa ettik. Önümüzdeki süreçte, 'erişilebilir rota' hizmet kapsamımızı genişletmeyi, farklı engel gruplarıyla havalimanı deneyim çalışmalarımıza devam ederek hizmetlerimizde mükemmelleşmeyi ve daha erişilebilir bir dünya için hayata geçirdiğimiz uygulamaların yayılımına öncülük etmeyi hedefliyoruz."

SEKTÖRÜN İLERİ GELENLERİ İSTANBUL HAVALİMANI'NI TEBRİK EDİYOR

ACI Europe Genel Direktörü Olivier Jankovec İstanbul Havalimanı'nın yaptığı başarılı çalışmaları kutlarken sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Hem 'En İyi Havalimanı Ödülü' hem de 'Erişilebilir Havalimanı Ödülü' olmak üzere yalnızca bir değil, iki ayrı ödül kazanmış olmaları, yolcularına gösterdikleri üstün ilgiyi sürdürürken, işletmeleri ve toplumları için uzun vadedeki hedeflerinden şaşmadıklarının bir kanıtıdır. Çifte başarılarını kutlamalarına tanıklık edebilmekten ötürü büyük mutluluk duyuyorum. Bu yenilikçi ve heyecan verici havalimanının gelecekte neler yapacağını görmek için sabırsızlanıyorum.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal