Bill Gates'in Tatil İçin Neden Türkiye'yi Tercih Ettiği Belli Oldu!

Türkiye’yi çok seven Ünlü girişimci Bill Gates’in yeni rotası Fethiye. Amerikalı yazılımcı Bodrum ve İzmir’den sonra Türkiye’de Fethiye’yi ziyaret etti. Bill Gates'in Türkiye'yi ziyaretlerinin nedeni belli oldu.

27.10.2021-18:19 - (Son Güncelleme: 04.11.2021-17:09)

Son yıllarda Bill Gates, Türkiye'yi çok sevdi. Meşhur gemisi ile sürekli Ege ve Akdeniz kıyılarına demir atan Bill Gates'in Türkiye gezilerine çok alışıldı. Türkiye'ye giriş sayılarını arttıran Bill Gates'in ülkemize gelme nedeni belli oldu. 66. yaş gününü Jeff Bezos ile Bodrum'da kutlayan Bill Gates'in Türkiye'den arsa almak istediği iddia edildi. Ünlü milyarderin burada sürdürülebilir tarıma yatırım yapacağı konuşuluyor.

BİLL GATES'İN TÜRKİYE KARNESİ


Türkiye’yi çok seven Ünlü girişimci Bill Gates’in yeni rotası Fethiye. Amerikalı yazılımcı Bodrum ve İzmir’den sonra Türkiye’de Fethiye’yi ziyaret etti. Amerikalı ünlü girişimci ve yazılımcı Microsoft'un kurucusu Bill Gates, ‘Lana’ isimli yatıyla Fethiye'ye geldi. ABD'nin en zengin isimlerinin başında gelen ve Microsoft'un kurucusu olan Bill Gates, yatıyla çıktığı mavi turda rotasını Muğla Fethiye'ye çevirdi. Görkemli yatıyla Fethiye denizine demir atan Gates'in burada ne kadar kalacağı bilinmiyor. Cayman Adaları bayraklı 107 metre uzunluğunda ve 16 metre genişliğindeki yat, Karagözler Mahallesi'ndeki Büyük Boncuklu Koyu önlerine demirledi. Gates'in lüks yatını görenler, cep telefonlarıyla fotoğraf çekti. Spor salonu, jakuzi, plaj kulübü, yüzme havuzu, su sporları ekipmanları gibi çeşitli imkanlar bulunan yatta, ayrıca hareket etkisini azaltan dengeleyiciler de yer alıyor.

BİLL GATES’İN TÜRKİYE ZİYARETLERİ


Bill Gates Bodrum'da

Amerikalı yazılımcı Bill Gates Türkiye ziyareti kapsamında Bodrum’a demir attı. Görkemli yatıyla Türkiye’ye demir atan Bill Gates, Bodrum’da Bodrum Kalesi’ni gezdi. Gezi sonrası Bill Gates Türkiye’ye hayran kaldı. Dünyanın sayılı zenginlerinden teknoloji şirketi Microsoft’un kurucu Bill Gates Türkiye turuna devam ediyor. Lüks yatı Lana ile Bodrum’a demir atan Gates, tarihi kaleyi karış karış gezdi. Lana isimli yatıyla Aydın’ın Kuşadası ilçesine gelen Gates, İzmir Efes Antik Kenti gezisinden sonra rotasını Bodrum’a çevirdi. Sabahın ilk ışıklarıyla Bodrum limanının yakın bir noktaya 107 metre uzunluğunda, 16 metre genişliğindeki Lana isimli yatıyla demirleyen Gates, tekneye geçti. Haftalık kirası 1 milyon 800 bin euro olan lüks yattan inen Bill Gates, Bodrum limanına geldi. Korumalar eşliğinde Bodrum Kalesi’ne giriş yapan Gates, 2,5 saat boyunca kalenin her köşesini gezdi.  Bodrum Kalesi’ne hayran kalan Bill Gates’in, bol bol fotoğraf çekip kale içerisinde bulunan Su Altı Arkeoloji Müzesini de gezdiği öğrenildi.

Bill Gates  Efes'te


Türkiye gezilerine Aydın Kuşadası ve İzmir Efes Antik Kenti ile başlayan Bill Gates, lüks yatı ‘Lana’ ile Türkiye’ye giriş yaptı. Lana isimli yatı ile Ege Denizi’ne demir atan Bill Gates’in ilk durağı Efes Antik Kenti oldu. Dünyanın en zenginleri arasında yer alan teknoloji şirketi Microsoft'un kurucusu Bill Gates, Efes Antik Kenti'nde görüntülendi. ABD'li milyarder Bill Gates, ‘Lana’ isimli yatla Aydın'ın Kuşadası ilçesine geldi. Daha sonra İzmir'in Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti'ne geçti. Buraya üst kapıdan giriş yapan Gates'in araçtan indiği sırada şapka ve maske taktığı görüldü. Yakın korumaları gazetecilerin görüntü almasına engel oldu.  Efes'i gezmek için daha önce rezervasyon yaptıran Gates'in ziyareti sırasında antik kentteki ışıklar açıldı. Antik kenti gezerken şapkasını ve maskesini çıkaran Gates, yanındaki rehberden antik kent hakkında bilgi aldı. Saat 18.50 civarında Efes Antik Kenti'ne giriş yapan Gates ve yanındakiler, yaklaşık 2 saat sonra antik kentin alt kapısından çıktı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal