İstanbul camilerinde ‘Depremzede Anma ve Dua Programı’ gerçekleştirildi

6 Şubat 2023'teki depremlerin yıl dönümünde, İstanbul'da birçok kişi ve kuruluş, depremlerde hayatını kaybedenleri anmak amacıyla dua etti. Camilerde düzenlenen özel programlarla birlikte, vatandaşlar ve sivil toplum örgütleri, depremde kaybedilenleri rahmetle andı.

06.02.2024-10:56 - (Son Güncelleme: 06.02.2024-15:14) İstanbul camilerinde ‘Depremzede Anma ve Dua Programı’ gerçekleştirildi

6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için İstanbul'daki camilerde sabah namazında özel bir dua programı düzenlendi. İstanbul Valisi Davut Gül, İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş ve Fatih Kaymakamı Cafer Sarılı'nın da katıldığı dua etkinliği, Fatih Camii'nde gerçekleştirildi. Katılımcılar, depremlerde hayatını kaybedenler için dua ederek, rahmet diledi.

Kur’an-ı Kerim okundu

İstanbul'daki dua etkinliği, sabah namazının ardından depremde hayatını kaybedenlerin anısına yönelik gerçekleştirilen bir dizi ibadet ve anma programını içeriyor. Vali Davut Gül, dua programının ardından cami cemaatiyle tokalaşarak bir araya geldi. Bu tür etkinlikler, toplumun birlik ve beraberliğini pekiştirmek, depremzedeleri anmak ve acıyı paylaşmak amacıyla düzenlenmektedir. Büyük Çamlıca Camisi'nde yapılan dua ve Kur'an-ı Kerim okundu.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal