İstanbul artık onu taştan bile çıkaramayacak: Ekmeğin fiyatı 7,5 TL’ye çıkacak

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, İstanbul’da hali hazırda 5 TL olan ekmeğe bir zam daha gelebileceğini belirtti. Kolivar, yapılacak olan zammın Aralık ayına kadar resmileşeceğini ifade etti. Detaylar haberimizde...

07.11.2022-15:26 - (Son Güncelleme: 07.11.2022-16:55)

Enflasyon nedeniyle artan maliyetler altında ezilen sektörlerden birisi olan fırında, işletmeler ekmeğe zam yapılması gerektiği konusunda yetkililere çağrı yapmıştı. İstanbul’da şu anda 5 TL’den satışta olan ekmek konusunda kötü haber Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar’dan geldi. Koliar yaptığı açıklamada Aralık ayına kadar İstanbul’da ekmek fiyatına 2,5 TL zam gelebileceğini ve ekmek fiyatının 7,5 TL’den satılmaya başlanacağını söyledi.

İstanbul Ekmeğe Zam

Ekmeğe zam geliyor

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, ekmeğe gelecek zam konusunda şu ifadelere yer verdi:

 ''Ay başını bulmaz, ekmek İstanbul'da 7,5 TL'nin altında olmaz. Eğer bize, bu elektrik ve doğal gazı vermezseler ekmeği 7,5 TL yapacağız. Ruhsatlı fırınlara elektriği ev tipi fiyatına verirseler bizim maliyetimiz düşer, fırıncı da bir nefes alır, zam yapılmaz. İstanbul'daki fırınların yüzde 80'i batak durumda şu an. Günlük un alıyorlar. Her bir fırının faturası korkunç arttı, 40-50 bin TL gelmeye başladı" sözlerine yer verdi. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal