İşten çıkarma dalgası büyüyor: O şirket binlerce çalışanının işine son verecek

İlk olarak Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasıyla başlayan işten çıkarma dalgasına Facebook, Instagram gibi platformlara sahip olan Meta da katıldı. Meta’nın binlerce çalışanını yakın zamanda işten çıkaracağı iddia edildi.

07.11.2022-15:16 - (Son Güncelleme: 07.11.2022-16:56) İşten çıkarma dalgası büyüyor: O şirket binlerce çalışanının işine son verecek

Tesla CEO’su Elon Musk’ın sürpriz bir kararla Twitter’ı satın almasının ardından teknoloji dünyasında işten çıkarma dalgası boy gösterdi. ABD basınından Wall Street Journal’ın iddiasında göre Facebook, Instagram ve Whatsapp gibi dünya çapında ünlü olan sosyal medya platformlarının sahibi olan Meta şirketinin yakında binlerce çalışanını etkileyecek olan bir işten çıkarma süreci başlatacak. 

Meta’dan çalışanlarına kıyım

Cumhuriyet gazetesinin Wall Street Journal’a dayandırdığı habere göre; Gazete işten çıkarmaların en erken çarşamba günü başlayabileceğini belirtirken şirketin çalışanlarına önemli olmayan seyahatlerini iptal etmeleri gerektiğini ilettiğini yazdı.

Meta İşten Çıkarma

Geçtiğimiz hafta Twitter’ın işgücü, Elon Musk’ın 44 milyar dolarlık satın alımı tamamlanmasının ardından yarı yarıya düşürülerek 3 bin 700 kişiye indirilmişti. Ancak Musk’ın platforma kazandırmak istediği yeni özelliklerin hayata geçirilmesinde kritik rol oynayabileceği anlaşılan bazı işten çıkarılan çalışanlar, geri çağırıldı.

Musk, günde 4 milyon dolar kaybeden bir şirkette işten çıkarma yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu yazmıştı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal