Devler Ligi’nde son 16 kuraları çekildi: İki eşleşme futbol severleri heyecanlandırdı

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu kura çekimi bugün çekildi. İsviçre’nin Nyon şehrinde gerçekleştirilen kura çekimi sonucunda ortaya çıkan Liverpool Real Madrid ile Paris Saint Germain Bayern Münih eşleşmeleri futbol severleri heyecanlandırdı. İşte detaylar...

07.11.2022-15:06 - (Son Güncelleme: 07.11.2022-15:06) Devler Ligi’nde son 16 kuraları çekildi: İki eşleşme futbol severleri heyecanlandırdı

Avrupa futbolunun zirvesi olan UEFA Şampiyonlar Ligi’nde bugün son 16 turu kura çekimi heyecanı yaşandı. İsviçre’nin Nyon şehrinde bulunan UEFA merkezinde çekilen kura çekimi sonucunda eşleşmeler belli olurken, Liverpool Real Madrid ile Paris Saint Germain Bayern Münih eşleşmeleri futbol severleri heyecanlandırdı.

Geçen senenin rövanşı 

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde dikkat çeken eşleşmelerden ilki Liverpool ile Real Madrid arasında oldu. Bilindiği üzere iki takım geçen sene Fransa’da oynanan Devler Ligi finalinde karşı karşıya gelmiş ve Real Madrid Liverpool’u Vinicius’un attığı golle 1-0 yenerek kupayı müzesine götürmüştü. 

İki terminatör takım karşı karşıya 

Avrupa futbolundaki en golcü takımlardan ikisi olan Paris Saint Germain ile Bayern Münih, son 16 turunda birbirlerine rakip oldu. Messi, Neymar ve Mbappe ile önüne geleni ezip geçen Paris ile makine gibi işleyen bir sisteme sahip olan Bayern’in mücadelesi nefesleri kesecek gibi görünüyor. 

Devler Ligi son 16 kura

Kura çekimi sonucunda ortaya çıkan eşleşmeler şu şekilde gerçekleşti:

RB Leipzig-Manchester City

Club Brugge- Benfica

Liverpool- Real Madrid

Milan- Tottenham Hotspur

Eintracht Frankfurt- Napoli

Borussia Dortmund- Chelsea

Inter- Porto

Paris Saint Germain- Bayern Münih

Şampiyonlar Ligi son 16 maçları ne zaman?

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu karşılaşmaları Şubat’ta oynanacak. İlk karşılaşmalar 14-15 Şubat ve 21-22 Şubat 2023’te, ikinci maçlar ise 7-8 Mart ile 14-15 Mart 2023 tarihlerinde oynanacak. Kazanan takımlar çeyrek finaldeki yerlerini alacak. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal