İsrail’in suç ortaklarına protesto: Sokağa çıkacak yüzleri kalmadı

İsrail’in durmak bilmeyen Gazze katliamına sessiz kalan Batılı liderler, dünyanın pek çok noktasında protesto ediliyor. İşte ayrıntılar…

18.11.2023-11:33 - (Son Güncelleme: 18.11.2023-17:17)

İsrail’in Gazze’de sivillere yönelik gerçekleştirdiği katliama sessiz kalan ve üstelik katliamlara destek veren Batılı liderler, kendi ülkelerinin vatandaşları tarafından protesto ediliyor.

Katil İsrail ordusunun Gazze'deki her türlü vahşetine ses çıkarmayan hatta açık açık destekleyen Batılı liderler, sokağa çıkamayacak hale geldi. Onca kara propagandaya onca sansüre rağmen eleştirilerin ve tepkilerin hedefindeler. Konutlarının önünde 'kefenli protestoya', yemek yedikleri restoranda 'sözlü tepkiye' ya da konuşmaları esnasında 'eli kanlı' haykırışla karşılaşıyorlar.

Seni soykırımla suçluyoruz

Sabah’ta yer alan habere göre; Şifa Hastanesi'ne düzenlenen baskın sonrası soluğu Beyaz Saray binası önünde alan Filistin destekçisi kalabalık bir grup, ABD Başkanı Joe Biden'a tepki gösterdi. Çok sayıda protestocu tek bir ağızdan "Biden içeride saklanamazsın, seni soykırımla suçluyoruz" sloganı atarak protesto etti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kongre'de protesto edildi. Slogan atan göstericiler dışarı çıkarıldı. Bazıları ise 'kana bulanmış elleri" sembolize eden kırmızıya boyadıkları ellerini havaya kaldırarak sessiz bir şekilde protestolarına devam etti.

İsrail Protesto

ABD'li Demokrat Senatör Elizabeth Warren, akşam yemeği yediği restoranda bir kadın tarafından protesto edildi.

Yemek keyifleri yarıda kaldı

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, yemek yediği restoranda protesto edildi. Göstericiler, "Elleriniz kanlı" sloganları attı. Trudeau, apar topar restorandan ayrılırken 2 protestocu gözaltına alındı.

Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo'ya katıldığı bir etkinlikte göstericiler "Gazzelilerin toplu katliamından sonra nasıl hissediyorsunuz?" diye sordu.

Fransa'nın başkenti Paris'te Filistin'e destek için bir araya gelen Fransızlar, Cumhuraşkanı Emanuel Macron'u İsrail'e koşulsuz desteği nedeniyle eleştirdi.

Filistin marşları söylediler

Katil İsrail destekçisi, Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly, protesto edilince sergiden kaçtı. Bakan Joly farklı bir protestoyla ise katıldığı etkinlikte karşılaştı. Göstericiler hep bir ağızdan "Nehirden denize Filistin özgür olacak" ezgisini söyleyerek rahat vermedi.

Birleşik Krallık Topluluklar Bakanı Michael Gove'un önü başkent Londra'da evine giderken Filistin destekçisi göstericilerce kesildi. Polis, bakanı zor uzaklaştırdı.

Bir grup gösterici kendilerini Avustralya Savunma Bakanı Richard Marles'in ofisine zincirleyerek, bakanın çıkışını engelledi.

Katil İsrail'in Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun evinin önünde savaş karşıtlarının gösterilerini günlerdir sürüyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal