İstanbul'da bugün sağanak yağış var mı, hava nasıl olacak? 18 Kasım 2023 İstanbul hava durumu

Meteoroloji’nin yaptığı uyarıların ardından İstanbul’da etkili olan sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar ile ilgili AFAD ve İstanbul Valiliği’nden yeni uyarılar geldi. Yapılan açıklamalarda su baskını, çatı uçması, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı herkesin dikkatli olması gerektiği bildirildi.

18.11.2023-11:21 - (Son Güncelleme: 18.11.2023-11:33)

İstanbul’da birkaç gündür etkili olan sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar, sabah saatlerinde güçlenerek devam etti. Öte yandan Marmara’da etkili olması beklenen fırtına sebebiyle İstanbul Valiliği, AFAD, AKOM ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden uyarılar geldi.

THY (Türk Hava Yolları)  İstanbul'da beklenen olumsuz hava koşullarından dolayı MADKOM (Meteorolojik Acil Durum Komitesi) kararı uyarınca toplam 40 seferinin karşılıklı olarak iptal edildiğini duyurdu.

Marmara için fırtına uyarısı

Marmara Bölgesi'ne hafta sonu fırtına uyarısı yapılırken yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.

İstanbul Sağanak Yağış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Cumartesi sabah saatlerinden itibaren bölge genelinde rüzgarların kuzey ve kuzeybatı yönlerden fırtına (50-70 km/saat), pazar günü sabah saatlerinde itibaren kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) doğusunda yer yer tam fırtına (90-110 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.

İstanbul Valiliği’nden turuncu kod

Meteoroloji'nin ardından İstanbul Valiliği'nden de turuncu kodlu bir uyarı geldi.

Valiliğin resmi hesabından yapılan paylaşım şu şekilde:

"Cumartesi sabah saatlerinden itibaren İstanbul'da rüzgarların kuzey ve kuzeybatı yönlerden fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

AFAD vatandaşlara SMS gönderdi

AFAD, bugün İstanbul'da beklenen sağanak yağış ve fırtına için dün vatandaşlara kısa mesaj (SMS) gönderdi.

Mesajda sel, su baskınları ve çatı uçmasına karşı uyarıda bulunuldu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal