Büyük fırtına kapıda! Başta İstanbul olmak üzere çok sayıda ile uyarı: Rekor kırılacak!

18 Kasım Cumartesi günü için açıklanan hava durumu raporuna göre İstanbul başta olmak üzere çok sayıda ilde sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar bekleniyor. Pazar günü sabahı beklenen rekor seviyelere ulaşması öngörülen fırtınanın ise yıkıcı etkileri olabileceği tahmin ediliyor.

18.11.2023-11:01 - (Son Güncelleme: 18.11.2023-13:48) Büyük fırtına kapıda! Başta İstanbul olmak üzere çok sayıda ile uyarı: Rekor kırılacak!

18 Kasım Cumartesi için beklenen Hava Durumu raporu yayımlandı. Meteoroloji, AFAD, AKOM ve İstanbul Valiliğinden peş peşe uyarılar geldi. Bu hafta sonu ülke genelinde beklenen sağanak ve kuvvetli rüzgar hayatı olumsuz etkileyecek.

 "İşi olmayanlar sokağa dahi çıkmasın"

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneyinin yağmur ve sağanak yağışlı diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin edilmekte. Yağışların Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ile Bolu, Düzce ve Eskişehir çevrelerinde kuvvetli, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa ve Antalya'nın doğusu ile Tekirdağ ve Kırklareli'nin doğusunda ise çok kuvvetli olması öngörülüyor.

hava

Valilik uyardı

İstanbul Valiliği, pazar günü öğle saatlerine kadar devam edecek olan kuvvetli yağışlara ilişkin uyarılarda bulundu. Turuncu kodla yapılan uyarıda, "Meteoroloji'den alınan bilgilere göre; İstanbul'da cumartesi günü sabah saatlerinden, pazar öğle saatlerine kadar çok kuvvetli sağanak yağışın etkili olacağı tahmin edilmektedir. Su baskınlarına karşı tedbirli olunması gerekmektedir" ifadeleri yer aldı.

AKOM'dan hafta sonu için peş peşe fırtına ve yağmur uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul'a hafta sonu soğuk ve yağışlı havanın gelmekte olduğunu duyurdu. AKOM tarafından yapılan açıklamada, "İBB Ekipleri, kuvvetli yağış ve fırtına nedeni ile yaşanabilecek su basması ve göllenmelere karşı 24 saat esaslı hazır bekletilecek" sözleri kaydedildi.

hava

AFAD 55 ili uyardı

AFAD'dan yapılan kapsamlı uyarıda "Meteoroloji'den alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre; 29 ilimiz için Turuncu, 26 ilimiz için Sarı uyarı olmak üzere toplam 55 ilimiz için meteorolojik uyarı yapılmıştır.18 Kasım Cumartesi günü; Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Bingöl, Bursa, Burdur, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, Mersin, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kahramanmaraş, Niğde, Rize, Sivas, Tunceli, Trabzon, Bayburt, Karaman, Tekirdağ ve Yalova. Ankara, Amasya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Çankırı, Eskişehir, Edirne, İzmir, Kırşehir, Kütahya, Manisa, Muğla, Muğla, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Samsun, Tokat, Malatya, Uşak, Yozgat, Aksaray, Kırıkkale ve Osmaniye. Uyarı verilen illerimizde valilik, kaymakamlık ve il AFAD müdürlüklerine bilgilendirme yapılmıştır. Sarı ve turuncu meteorolojik uyarı verilen illerde ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, çatı uçması, ağaç/direk devrilmesi, soba/baca zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz." ifadeleri yer aldı.

Pazar günü rekor geliyor

Öte yandan gelen son meteorolojik verilere göre İstanbul'a pazar günü büyük bir fırtına geliyor. Karadeniz'de oluşması beklenen siklonla birlikte rekor seviyelere ulaşması beklenen rüzgarın kuvvetiyle köprülerde araç devrilmeleri ve olumsuz durumlar yaşanabilir.

hava


Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal