İsrail’in infaz görüntüleri kan dondurdu: Yaşananlar Nazi zamanlarını hatırlattı

İsrail’in katliamlarından kaçmak isteyen yüzbinlerce Filistinli Han Yunus bölgesine sığındı. Ancak burada da İsrail ordusuna ait tanklar ve buldozerler sivillere nefes aldırmadı. Han Yunus sakinleri daha güvenli bir yer arayışına devam ediyor.

08.12.2023-10:12 - (Son Güncelleme: 08.12.2023-17:31)

Geçtiğimiz günlerde tamamlanan geçici ateşkesin sonrasında İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları kaldığı yerden devam etti. 

Hastane ve okulları kuşatan İsrail ordusu, Filistinlilere adeta nefes aldırmadan katliam düzenliyor.

Ölü sayısı yaralı sayısını aştı

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), Gazze'deki Aksa Şehitleri Hastanesi morguna getirilen ölü sayısının ilk kez yaralı sayısını aştığını duyurdu.

MSF, "Hastane dolu, morg dolu. Yaralıların 3 katı kadar ölü hastanelere taşInıyor" açıklaması yaptı.

Güneydeki Nasır Hastanesi'nde bine yakın yaralı var. Yaralılar yerlerde yatıyor. Morgda cesetler üst üste duruyor.

Kamyon kasalarında cansız bedenler bekletiliyor" dedi. Gazze Sağlık Bakanlığı son 24 saatte 350 Filistinlinin katledildiğini, 1900 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İsrail Filistin

BM Güvenlik Konseyi acil toplantı düzenleyecek

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in önceki gün Gazze Şeridi için BM Şartı'nın 99. maddesini devreye sokmasının ardından BM Güvenlik Konseyi yarın acil toplanma kararı aldı.

Güvenlik Konseyi başkanlığını yürüten Ekvador, toplantının bugün ABD'nin New York kentinde BM Genel Merkezi'nde yerel saatle 10.00'da başlayacağını duyurdu.

Kan kaybından ölüyorlar

Gazze'deki hastanelere yaralı olarak getirilenlerin birçoğu da kapasite aşımı nedeniyle tedavi beklerken kan kaybından ölüyor.

Filistinli yetkililer, Gazze'de sağlık kuruluşlarının kasıtlı olarak hedef alınarak soykırım suçu işlediğini söylüyor.

7 Ekim'den bu yana Gazze'de katledilenlerin sayısı 17 bin 177'ye, yaralananların sayısı ise 46 bine yükseldi.

İsrail Gazze

Yaşananlar Nazi zamanlarını hatırlattı

İşgalci İsrail güçlerinin saldırılarında sergilediği vahşet, Nazilerin toplama kamplarına götürdüğü Yahudilere uyguladığı insanlık dışı yöntemleri aratmıyor.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, işgal güçleri, saldırılarını artırdığı Gazze Şeridi'nde şu ana kadar 700 kadar Filistinliyi alıkoydu.

KAN'ın sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülerde de Gazze'nin kuzeyindeki yıkımın ortasında yarı çıplak, iç çamaşırlarıyla yan yana dizilmiş onlarca Filistinlinin ellerinin kelepçeli olduğu görülüyor.

İsrail askerlerinin alıkoydukları Filistinlileri kamyon kasasına yarı çıplak halde koyarak bilinmeyen bir yere taşıması dikkati çekiyor.

Filistinli tutsakların toplu infazı öncesi olduğu değerlendirilen bir diğer görüntü ise dünyayı şoke etti.

Bazıları maskeli İsrail askerlerinin, boş bir alanda kazılmış çukur önünde elleri ve gözleri bağlı şekilde diz çöktürdüğü yarı çıplak onlarca Filistinli görüntülerde yer alıyor.

İsrail Filistin Çatışma

Gazetecinin ailesi katledildi

İsrail, Gazze Şeridi'ndeki Cibaliye Mülteci Kampı'na yönelik saldırıda Katar merkezli El Cezire kanalının muhabiri Mümin el Şerifi'nin neredeyse bütün ailesini katletti.

Şerifi, evlerine isabet eden füze sonucu annesi, babası, 3 çocuğu, yeğenleri ve kardeşlerinin aralarında bulunduğu 22 aile ferdini kaybetti.

Filistinli Gazeteciler Sendikası, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 2 ayda 75 gazetecinin öldürüldüğünü, 80 basın mensubunun da yaralandığını açıkladı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal