Ekrem İmamoğlu seçimden sonra İstanbul’u unuttu: 280 projeden 46’sı gerçekleştirildi

AK Parti’nin CHP’li belediyeler hakkında yaptığı araştırmaya göre İstanbul için 280 vaat verilmesine rağmen bunların yalnızca 46’sının hayata geçirildiği ifade edildi.

08.12.2023-10:01 - (Son Güncelleme: 08.12.2023-17:30)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talebiyle AK Parti, CHP’li belediyeleri 2019 yerel seçiminden bu yana neler yaptığı veya neler yapmadığı konusunda araştırma yapmaya başladı.

Çalışma sonucunda CHP’ye ait belediyeler hangi vaatlerin yerine getirilip hangilerinin yerine getirilmediği ortaya çıkarılacak.

AK Parti stratejisini belirledi

Sabah’ın yer verdiği habere göre; AK Parti, bir taraftan yerel seçimler için aday belirleme çalışmalarına hız verirken, diğer taraftan da kampanya hazırlıklarını sürdürüyor.

AK Parti'nin seçim kampanyasını 14 Mayıs seçimleri ile "Türkiye Yüzyılı" kampanyasını yapan ekip yürütecek. Bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da sunum yapıldı.

AK Parti'nin seçim kampanyasının çatısını "CHP'li belediyelerin seçim meydanlarında vatandaşa verdikleri ancak gerçekleştiremedikleri vaatler" oluşturacak.

Ekrem İmamoğlu İBB

Yapılmayan tüm vaatleri belirleyin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurmaylarına "CHP'li belediyelerin söz verip yapamadıkları ile ilgili envanter çıkartın. Yapılamayan tüm vaatleri belirleyin" talimatı verdi.

2019 seçim meydanlarında CHP ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun vaatlerine dönük çalışma yapıldı.

İlk tespitlere göre İstanbul için 280 vaat verildi. Bunlardan sadece 46'sı hayata geçirilebildi. AK Parti, kampanya startı verildiği andan itibaren İstanbullulara bunu anlatacak.

İstanbul kampanyasına özel önem verilecek

AK Parti, İstanbul kampanyasına özel önem verecek. İstanbul kampanyasının "Algı belediyeciliği değil, gerçek ve hizmet belediyeciliği" üzerine kurulması planlanıyor. Bu, aynı zamanda Türkiye genelinde de kullanılacak.

Kampanyada, "Türkiye Yüzyılı belediyeciliği", "Belediyecilikte yeni bir yüzyıla geçeceğiz" gibi sloganların da kullanılması planlanıyor.

AK Parti, yeni bir şehircilik vizyonu ortaya koymak için de çalışıyor.

AK Parti yerel seçim

Sosyolojik ve demografik yapı dikkate alınacak

Erdoğan, kurmayları ile yaptığı görüşmelerde İstanbul'a ilişkin "Belediye meclisi üyeliklerini ilçenin sosyolojik ve demografik yapısını dikkate alarak belirleyelim.

Oranın nüfus yoğunluğuna göre bir yapı oluşturalım" talimatı verdi. Adaylar belirlenirken de nüfus kriterinin dikkate alınacağı bildirildi.

Bazı ilçelere özel çalışmalar yapılacak

AK Parti'nin yaptırdığı çalışmalar vatandaşın İBB'nin yanı sıra CHP'li ilçe belediyelerini de başarısız bulduğunu ortaya koydu. AK Parti, Maltepe gibi CHP'de bulunan, ancak kazanılabilecek bazı ilçelere dönük özel çalışmalar yapacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal