İsrail'in Gazze'ye zulmü bitmek bilmiyor: Şimdi de paralara el koyuyorlar

Gazze'de katliam sürerken İsrail askerleri Filistinlilerin boşalttığı yerlerde yağma yapıyor. Sosyal medyada çıkan videolar ise bunları kanıtlar niteliğinde. İşte haberin detayları...

12.12.2023-13:50 - (Son Güncelleme: 12.12.2023-16:41) İsrail'in Gazze'ye zulmü bitmek bilmiyor: Şimdi de paralara el koyuyorlar

İsrail’in Gazze’ye karşı zulmü devam ediyor. İsrail askerleri Filistinlilerin boşalttığı yerlerde yağma yapıyor. 

Hiçbir soruşturmaya tabii değiller

“Kendini savunma” bahanesiyle Filistinlilerin evlerine ve eşyalarını yağmalayan işgalci güçlerin Vandallık görüntülerini kayıt altına bile alan askerlerin herhangi bir soruşturmaya tabi tutulmadığı ve cezai işleme maruz kalmadığı belirtildi.

“Artık onların okulları yok”

Geçtiğimiz günlerde Bir İsrail askerinin videosu da sosyal medyada Gündem oldu. Videodaki İsrail askeri, Gazze’deki bir kırtasiyeye girip bütün eşyaları dağıttı. Dağıtırken de “Artık onların okulları yok. Bunları mı kullanacaklar?” diyerek gülerek karşılık verdi. Bu da zulmün açıkça bir göstergesi olarak kamuoyunun karşısına çıkıyor.

Paralara el koyuyorlar

Terör devleti, Gazzelilerin el koyduğu paralarını da “Hamas’ın parası” bahanesiyle kendi hazinesine aktarıyor. Geçtiğimiz ayın sonlarında İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki aramalarda ele geçirdiği ve Hamas’a ait olduğunu iddia ettiği 1 milyon 200 bin avro değerinde nakit paraya el koymuştu. Bunun dışında el koyulan dolarların da dahil olduğu Filistinlilere ait tüm bu paranın İsrail hazinesine aktarılacağı açıklanmıştı. 

 


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal