İsrail'in Gazze'deki zulmü bitmiyor: 2 çocuk açlıktan öldü

İsrail'in zulmü bitmek bilmiyor. Gazze'deki ölüm sayısının 29 bini geçmesinin ardından Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, 2 bebeğin açlıktan öldüğünü açıkladı. İşte detaylar...

27.02.2024-20:46 - (Son Güncelleme: 27.02.2024-20:46)

7 Ekim’den bu yana süre gelen Filistin- İsrail savaşında İsrail’in vahşice katliamları bitmek tükenmek bilmiyor. 4 aydan bugüne en az 12 bin 660’ı çocuk olmak üzere 29 bin 878 Filistinli yaşamını yitirdi. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da İsrail tarafından tahrip ediliyor.

2 bebek açlıktan öldü

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, Şehrin kuzeyindeki Beyt Lahiya’da 2 bebeğin açlıktan öldüğünü açıklarken çok sayıda bebeğin hayati tehlikesi de olduğunu açıkladı. Bakanlık, İsrail'in 4 aydan uzun süredir saldırılarıyla açlığa sürüklediği ve insani yardımın girişini engellediği Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya'da 2 bebeğin açlıktan öldüğünü duyurdu.

Yardım çağrısında bulunuldu

Yardım çağrısı yapılan açıklamada "Sıvı kaybı ve yetersiz beslenmeden sıkıntı çeken insanları muayene ve tedavi etmek ve insani bir felaketi önlemek için uluslararası kuruluşlara yerinden edilenlerin kaldığı barınaklarda kapsamlı bir tıbbi denetim yapma çağrısında bulunuyoruz" ifadesine yer verildi.

(AA)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal