Polonyalı çiftçiler, Ukrayna ürünlerinin ithalatını protesto ediyor!

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde haftalardır çiftçiler, protestolara devam ediyor. Bunlardan biri de Polonyalı çiftçiler. Avrupa Birliği'nin (AB) tarım politikalarının değişmesini isteyen çiftçiler; artan üretim maliyetlerini ve sektöre yönelik desteklerin kesilmesini protesto ederek, sokağa döküldüler. Seslerini hükümete duyurmak üzere bir kez daha Varşova'da bir araya geldiler.

27.02.2024-16:02 - (Son Güncelleme: 27.02.2024-16:13) Polonyalı çiftçiler, Ukrayna ürünlerinin ithalatını protesto ediyor!

Polonyalı çiftçiler, AB Yeşil Mutabakat ve Ukrayna'dan tahıl ithalatına karşı devam eden ulusal protestolar kapsamında, başkent Varşova'da gösteri yaptılar. Binlerce insan sokağa dökülüp hükümeti protesto etti.

Binlerce çiftçi sokağa döküldü!

polonyalı çiftçiler Ukrayna ürünlerinin ithalatını protesto ediyor

Protestolar ilk zamanlar sakin bir havada gerçekleşmişti ancak günden güne şiddetinin yükseldiği görülüyor. Sokaklar ateşe verilip, polisle silahlı çatışmalara başlandığı da kaydediliyor. 9 Şubat 2024 tarihinden bu yana Polonyalı çiftçiler, önerilen AB Yeşil Mutabakatına ve ayrıca Rusya'nın Ukrayna'ya karşı devam eden savaşı nedeniyle Serbest Ticaret Anlaşması kapsamında Ukrayna ürünlerinin ithalatına karşı ulusal bir protesto çağrısında bulundu.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal