İsrail’in bir sonraki hedefini açıkladı: Türkiye kirli bir kumpasla karşı karşıya

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Ramazan Kurtoğlu, İsrail’in Gazze saldırılarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kurtoğlu, İsrail’in Gazze’den sonraki hedefini duyurarak Türk yetkililere uyarılarda bulundu.

30.10.2023-10:08 - (Son Güncelleme: 30.10.2023-17:31)

Gazze’de yaptığı katliamlar sebebiyle 8 bine yakın Filistinli sivili öldüren İsrail’in bir sonraki hedefini uzman isim açıkladı.

Kassam Tugayları’ndan açıklama

Haber7’nin yer verdiğine göre; Kassam Tugayları, olaya ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “Siyonistlerin sivillere yönelik katliamlarına tepki olarak, Zikim Askeri Üssü roketlerle bombalandı.” ifadelerine yer verildi.

İsrail ordusu ise, Lübnan topraklarından fırlatılan bir füzenin düşürüldüğünü ve saldırının gerçekleştirildiği hedefin vurulduğunu duyurdu.

İsrail Filistin

Lübnan resmi ajansı NNA’da yer alan haberde de Lübnan’ın güneyindeki Sur kentine bağlı sınır üzerinde yer alan bir köyden çok güçlü patlama sesi duyulduğu belirtildi.

Haberde, patlama sesinin kaynağının, sınır bölgesinde havada infilak eden Patriot füzesine ait olduğu kaydedildi.

İsrail Lübnan’a da saldırdı

NNA'nin haberinde ayrıca, İsrail'in Lübnan'ın güneyinde yer alan Lebveniyye ve Alma eş-Şaab beldeleri çevresine 20 füze fırlattığı aktarıldı.

İsrail ordusu ayrıca, abluka altındaki Gazze Şeridi’nde Hamas’ın iki üst düzey askeri yetkilisinin öldürüldüğünü duyurdu.

İsrail Ordu Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusu ve İç İstihbarat Teşkilatı Şin-Bet’in (Şabak), gece düzenlediği hava saldırısında, Hamas’ın hava gücü komutanı İsam Ebu Rukbe ve Gazze Şehri Tugayının deniz güçleri komutanı Ratib Ebu Suheyban’ı öldürdüğü iddia edildi.

Öte yandan İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, ordunun Gazze’deki saldırılarının amacının, hem Hamas’ı ortadan kaldırmak hem de Gazze Şeridi’nde esir tutulan İsraillileri geri getirmek olduğunu yineledi.

Hizmetler tamamen devre dışı

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’nde yoğun saldırıları nedeniyle bölgedeki sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetleri tamamen kesildi. Son gelişmeler böyleyken İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Ramazan Kurtoğlu'ndan kritik açıklamalar geldi.

İsrail Filistin

İsrail'in saldırılarıyla ilgili değerlendimelerde bulunan Kurtoğlu şu ifadeleri kullandı;

Filistin üzerinden kurgulanan trajedi yakında Kudüs üzerinden tezgahlanacak. Arap ülkelerinin diktatör rejimleri İngiltere-ABD-İsrail politikalarının dışına çıkamaz.

Sadece "kınarlar" halk da "gösteri" yapar. Kahire son örnek. Türkiye pis bir "savaş kumpası" ile karşı karşıya. Dikkat! 

Etrafımızda ki "yangınlara" rağmen esas "altın vuruş" küresel ekonomi-finans-gıda üzerinden gelecek.

Hangi parti ve görüşten olursanız olun tek çıkış yolumuz milli birlik ve bilim ve teknolojidir. Borçlanmayın, fiziki altın alın, balkon da bile gıda üretin.

"Yer gök bayrak olsun" Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyetimizin 100.yıl kutlamaları için böyle buyurmuş. İşte bu Türk Milleti’ni birleştirecek, bizi tek vücut yapacak devlet aklıdır ve gerisi de gelmeli.

Etrafımızdaki ateş çemberini yıkacak temel ihtiyacımız milli birliktir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal