Kirli planları ifşa oldu: ABD’li isim İsrail’in katliam sürecini açıkladı

ABD’nin eski İsrail Büyükelçisi Michael Oren, İsrail ordusunun Filistin üzerindeki kirli planını nasıl yürüteceğini açıkladı. İşte detaylar…

30.10.2023-09:38 - (Son Güncelleme: 30.10.2023-17:28)

ABD’nin eski İsrail Büyükelçisi Michael Oren, İsrail ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İsrail ordusunun Gazze’de Amerikan modeli bir kuşatma yaptığını bildiren Oren, İsrail ordusunun katliamı nasıl yürüteceğini detaylıca anlattı.

İsrai Başbakanı Netanyahu ayrıca tüm ülkenin İsrail askerleri için kenetlendiğini belirtti ve Tevrat'a atıfta bulunarak, "Amalekiler'in size yaptığını unutma, der. Biz de hatırlıyor ve savaşıyoruz" sözlerini sarf etmişti.

İsrail'in Kanlı Planı

Amerikan modeli kuşatma

Bu açıklamayı CNN ekranlarında değerlendiren ABD'nin eski İsrail büyükelçisi Michael Oren, 'Bu kesinlikle bir kara saldırısıdır' açıklamalarını kullandı.

Oren, 'Geçmişte 2014'te de İsrail ordusunun içeri girip büyük bir saldırı düzenlediğini hatırlattı.

Kanlı plan böyle işliyor

Burada ise bir Amerikan modelinin olduğundan bahsetti. Modelin nasıl işlediğini anlatan Oren, Ordunun önce bir mahalleyi veya köyü ele geçirdiği ardından bunu bir sonraki mahalle veya köy için sıçrama tahtası olarak kullandığını belirtti.

Bu modelde kayıpları azalttıklarını belirten Oren, oraya kendi çocuklarını gönderdiklerini belirtti. Bunun bir bedeli olduğunu ifade eden Oren, kayıpları olabildiğince az tutmak istediklerini söyledi. Aynı zamanda bu model ile Hamas üzerinde baskı oluşturabileceklerini belirtti. (Kaynak: Akşam)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal