İsrail'den ikili ilişkiler için flaş Türkiye açıklaması: 1951 yılından bu yana bir ilk!

İsrail Ulaştırma Bakanlığı, Türkiye ile İsrail arasında 1951 yılından bu yana ilk kez havacılık anlaşması imzalayacağını açıkladı.

07.07.2022-11:28 - (Son Güncelleme: 07.07.2022-12:19) İsrail'den ikili ilişkiler için flaş Türkiye açıklaması: 1951 yılından bu yana bir ilk!

İsrail'den Türkiye ile imzalanacak anlaşma ile ilgili flaş bir açıklama geldi. Türkiye ile İsrail arasında 71 yıl sonra havacılık alanında anlaşma imzalanacağı duyuruldu.

Türkiye ve İsrail 1951 yılından beri ilk kez havacılık anlaşmasına imza atılacak. İsrail Ulaştırma Bakanlığı tarafından konuya dair yapılan açıklama doğrultusunda, 'Anlaşma kapsamında İsrail Hava Yolları'na ait uçaklar Türkiye'nin bazı noktalarına uçuş yapacak' şeklinde açıklama yapıldı.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklama doğrultusunda, 1951'den beri ilk kez ilişkileri güçlendirecek adım olan ve İsrailli hava yolu şirketlerinin Türkiye'ye uçuşlarının tekrardan başlamasını sağlayacak yeni bir ikili havacılık anlaşması bugün imzalanacak.

Yapılan açıklamada, anlaşma kararının, "İsrail Sivil Havacılık Otoritesi ile Türk kurumları arasındaki görüşmelerin ve Ulaştırma Bakanı Merav Michaeli ile Türk mevkidaşı arasında birkaç ay önce yapılan görüşmenin ardından geldiği" söylendi.


Havacılık ilişkileri İsrail'in kalkınması için stratejik bir araç

Bu bağlamda, iki ülke arasındaki anlaşmanın bir parçası olarak Türk şirketlerinin İsrail'e uçuşlarının dışında İsrailli şirketlerin Türkiye'deki çeşitli noktalara uçuşları tekrarda  başlayacağı duyuruldu.

İsrail Ulaştırma Bakanı Merav Michaeli'nin sözlerine de yer verilen açıklamada, İsrailli Bakan, "Havacılık ilişkileri İsrail'in ekonomik kalkınması ve İsrail'in bölgesel konumunu korumak için stratejik bir araçtır." şeklinde konuştu.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal