İsrail yine rahat durmadı! İsrail Ordusu'ndan toplu cezalandırma!

İsrail Ordusu'nun yaptığı açıklamaya göre dün gece saatlerinde Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Cenin kenti yakınlarında yer alan Yabad köyüne baskın yapıldığını bildirdi. Ziya Hamarşe'nin ailesinin yaşadığı evi patlayıcılarla yıktı.

02.06.2022-15:22 - (Son Güncelleme: 02.06.2022-15:22)

İsrail Ordusu'nun yaptığı açıklamaya göre dün gece saatlerinde Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Cenin kenti yakınlarında yer alan Yabad köyüne baskın yapıldığını bildirdi. Geçtiğimiz mart ayında Beni Barak kentinde silahlı saldırı gerçekleştirdiği sırada öldürülen Ziya Hamarşe'nin ailesinin yaşadığı evi patlayıcılarla yıktı. Hamşarişe'nin babası sorgu için gözaltına alındığı bilgisi aktarıldı.

9 kişinin gözaltına alındığı bilgisini aktardı

İsrail askerlerinin gerçekleşen baskının ardından yaptığı açıklamada "Silahlı baskını sırasında silahlı çatışma yaşandığı ve ordunun ateşinde karşı tarafta vurulanlar olduğu" belirtildi. Yapılan açıklamanın hemen sonrasında İsrail ordusu, Hamarişe ailesine ait olduğu belirtilen evin patlayıcılar ile yıktığı görüntüleri paylaştı. Kısa bir süre sonra İsrail ordusundan ikinci bir açıklama geldi. Batı Şeria'nın farklı yerlerinde düzenlenen baskınlarda 9 kişinin gözaltına alındığı bilgisini aktardı.

9 kişinin gözaltına alındığı bilgisini aktardı

"Toplu cezalandırma" 

Filistin vatandaşı olan Ziya Hamarişe 29 Mart günü Tel Aviv yakınlarında  yer alan Beni Barak kentinde silahlı sardı gerçekleştirmişti. Yaşanan olayda 5 kişi yaşamını yitirmişti. Yaşanan bu olay sonrası Hamaşire ailesinin evine yaptığı baskın aslında ilk değildi. İsrail ordusu, ölümcül saldırılarda bulunan Filistinlilerin ailelerine ait evleri patlayıcılarla yıkıyor. Uluslar arası hak örgütleri ise bu davranışı "toplu cezalandırma" olarak adlandırarak yaşanan bu eylemi eleştiriyor.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal